G4Media.ro

Studiu Salvați Copiii: Una din trei mame sau gravide minore, participante la…

Studiu Salvați Copiii: Una din trei mame sau gravide minore, participante la cercetare, a rămas însărcinată în jurul vârstei de 15 ani

Una din trei fete care sunt, în prezent, mame sau gravide minore, din rândul unui grup considerabil care a luat parte la un studiu Salvați Copiii, a rămas însărcinată pentru prima dată în jurul vârstei de 15 ani sau chiar mai puțin. 

Același studiu, prezentat joi de organizația citată, arată că, la nivel european, situația nașterilor în rândul adolescentelor din România este depășită, în gravitate, doar de cea înregistrată în Bulgaria și Georgia.

Studiul a fost desfășurat la nivel național, pe un eșantion de 200 de tinere adolescente, atât mame, cât și fete însărcinate, provenind din 172 de localități. Potrivit unui comunicat Salvați Copiii, în rândul gravidelor minore participante, 80% au declarat vârste de 16-17 ani împliniți. În două situații, fetele însărcinate abia împliniseră 14 ani la data studiului.

Majoritatea respondentelor (58%) se declară de etnie română; 40% dintre respondente au declarat etnie romă și 2% etnie maghiară.

Potrivit analizei citate, abandonul școlar are un rol-cheie în ceea ce privește natalitatea în rândul mamelor minore, mai mult decât sărăcia, iar mai puțin de 2 din 5 gravide minore continuă școala.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează