G4Media.ro

Studiu: Oamenii cumpără mașini electrice pentru că îi preocupă, în primul rând,…

Sursa Foto: Pexels

Studiu: Oamenii cumpără mașini electrice pentru că îi preocupă, în primul rând, economiile la combustibil și apoi mediul

Potenţialii cumpărători de maşini electrice sunt motivaţi în primul rând de economiile la combustibil, mai mult decât de preocupări ecologice, arată un studiu publicat joi de Deloitte, relatează AFP.

În întreaga lume, conducătorii auto plasează în fruntea criteriilor lor de alegere a unei maşini electrice costul de utilizare mai mic în comparaţie cu combustibilul.

Doar în China, cea mai mare piaţă electrică din lume, şoferii aleg mai întâi aceste noi motoare pentru experienţa de condus.

Urmează preocuparea de a limita încălzirea climei, subvenţiile pentru achiziţii şi perspectiva de economii în ceea ce priveşte întreţinerea.

Interesul pentru vehiculele electrice a crescut uşor în 2022 (8% din intenţiile de cumpărare în Franţa), dar marea majoritate a conducătorilor auto încă iau în considerare un motor pe benzină, diesel sau un hibrid pentru următorul lor vehicul, nou sau de ocazie.

Cu excepţia Chinei, unde electricele reprezintă deja 27% din intenţiile de cumpărare. Majoritatea potenţialilor cumpărători de vehicule electrice sunt preocupaţi în principal de timpul de încărcare, autonomia vehiculelor şi preţul acestora, care rămâne crescut.

În timp ce preţurile maşinilor continuă să crească, aproape o treime dintre francezi nu intenţionează sa investească mai mult de 15.000 de euro în următorul lor vehicul. O altă treime intenţionează să-l cumpere la un preţ între 15 şi 30.000 de euro.

„Ceea ce contează, în plus, este durabilitatea, fiabilitatea, calitatea”, subliniază expertul Deloitte Guillaume Crunelle. „Începi sa-ţi faci ideea că vei cumpăra un vehicul scump şi te aştepţi să dureze mai mult”.

Dintre francezii chestionaţi în acest studiu, 74% dintre cei care conduc o maşină la mâna a doua intenţionează să cumpere una, mai întâi din motive de mijloace financiare şi 20% dintre proprietarii de maşini noi se gândesc şi ei la o oportunitate pentru următoarea.

Cumpărătorii de maşini noi par să se fi resemnat în faţa dificultăţilor logistice ale industriei auto: 65% dintre francezi spun că sunt gata să aştepte între două săptămâni şi trei luni înainte de a-şi primi noul vehicul, chiar dacă doar 11% declară că sunt gata să aştepte mai mult.

La nivel global, aproape jumătate dintre consumatorii din Statele Unite, China şi Asia de Sud-Est consideră această întârziere acceptabilă.

Acest sondaj a fost realizat online între septembrie şi octombrie 2022, pe un eşantion de peste 26.000 de persoane din 24 de ţări, între care 1.006 de persoane în Franţa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Surprised pikachu face.jpg

  2. Uneori inseamna economie alteori doar o investitie proasta. Vroiam un vw transporter electric pt transport pana la 1000 kg. Am gasit la 58.000 euro. Fain am zis eu…apoi ma gandeam unde il incarc…la doar 120kk de domiciliu…apoi ma interesasem cata garantie mi se ofera pt baterii,5 ani…nu era bai nici asta,le schimb dar am intrebat cat ma va costa peste 5 ani…pai la pretul actual undeva la 20.000 de euro. Am zis PA.

  3. electricul din pacate e o mare teapa… veti vedea in cativa ani…