G4Media.ro

STUDIU Măştile sanitare sunt „79% eficiente” la încetinirea răspândirii COVID-19 în gospodărie

STUDIU Măştile sanitare sunt „79% eficiente” la încetinirea răspândirii COVID-19 în gospodărie

Purtarea măştilor sanitare acasă poate preveni transmiterea presimptomatică a noului coronavirus în gospodării, conform unui nou studiu publicat în British Medical Journal, citat vineri de agenţia DPA, preluată de Agerpres.

Constatările, bazate pe interviuri cu familii din China realizate de medici şi profesori universitari din Australia, China şi Statele Unite, sugerează că intervenţii ”preventive (non-farmaceutice), cum ar fi utilizarea măştii, dezinfectarea şi distanţarea socială în gospodării pot preveni transmiterea COVID-19 pe perioada pandemiei”.

Potrivit autorilor – Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Beijing, China, Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Nevada, Statele Unite şi Facultatea de Medicină a Universităţii New South Wales, Australia – studiul demonstrează că purtarea măştilor sanitare acasă este ”eficientă în proporţie de 79% la reducerea transmiterii înainte de apariţia simptomelor la prima persoană infectată”.

460 de membri din 124 de familii din Beijing cu cel puţin un caz confirmat de infectare cu acest virus au fost intervievate în legătură cu măsurile de prevenţie adoptate la domiciliu înainte şi după debutul simptomelor la primul membru al gospodăriei testat pozitiv. 41 dintre cele 124 de familii au avut în gospodărie cel puţin un alt caz de COVID-19 după prima infectare.

Autorii cercetării au subliniat că purtarea măştii sanitare ”nu a avut rol protector după apariţia simptomelor”.

Limitarea răspândirii virusului în cadrul familiilor este esenţială pentru stoparea infectării cu acest virus pe scară largă, sunt de părere autorii studiului. Aceştia descriu ”transmiterea în cadrul gospodăriei în perioada presimptomatică sau perioada simptomatică precoce” drept un ”factor al răspândirii epidemiei”.

”Orice măsură menită să reducă acest aspect poate aplana curba”, au notat cercetătorii.

Sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Mai terminați cu materialele de propagandă ale Chinei.
    Chinezii sunt într-un război psihologic împotriva democrațiilor și nu face decât să își exporte modelul său, de restricții și frică, în lume. Despre asta este vorba.

  2. Nu spun ca nu este corect studiul, dar China trebuie sa plateasca, politic si economic. Pacat ca Trump da ora exacta in US, dar o super alianta economica a vestului, EU, US, Canada si alti prieteni ar pune China cu botul pe labe. Cui ar mai vinde chinezariile (ma refer la bunuri si servicii) daca nu le mai cumpara nimeni, dar si mai important daca nu va mai exista transferul de tehnologie, aka clasicul chinezesc copy/paste?! Idiotii utili ar trebui sa inteleaga ca raul vine din China, via Rusia si altii ca ei…

  3. Românașii țin masca în loc de icoana la oglinda de la mașina și după cum bănuiam, folosesc o masca pe luna. E groasa treaba, au cam luat băieții teapa cu vânzarea măștilor și au pus-o de o campanie publicitara. „Antreprenorul” de pe Cocioc a crezut ca da lovitura. 🙂

  4. Nu te obliga nimeni sa cumperi Made în China, tu cumpăra doar fabricate în RO.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.