G4Media.ro

Studiu experimental de tratament prin imunoterapie: 12 pacienți cu cancer rectal care…

sursa foto: Pixabay.com

Studiu experimental de tratament prin imunoterapie: 12 pacienți cu cancer rectal care au primit dostarlimab au scăpat de boală

Toți pacienții care au participat la un studiu clinic pe scară redusă s-au vindecat de cancer după ce au primit un tratament experimental prin imunoterapie, transmite Sky News.

În cadrul unui studiu la care au participat pacienți cu cancer rectal în stadiu avansat, acestora le-a fost administrat timp de șase luni tratament cu un medicament numit dostarlimab.

Cancerul a intrat în remisiune la toți cei 12 pacienți și apoi nu a mai fost detectat prin endoscopie, examene fizice și scanări.

Dr. Luis Diaz, unul dintre autorii principali și oncolog la Memorial Sloan Kettering Cancer Center, a declarat pentru The New York Times: „Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în istoria cancerului”.

În ciuda rezultatelor, oamenii de știință au afirmat că sunt necesare studii și analize suplimentare – dar au subliniat că maladia nu a revenit la niciunul dintre pacienți de când s-a încheiat studiul.

Medicamentul de la compania farmaceutică GlaxoSmithKline este utilizat în tratamentul cancerului endometrial și a fost administrat fiecărui pacient din cadrul studiului derulat în New York.

Oamenii de știință au declarat că aceste tipuri de medicamente sunt utilizate și în alte tratamente – cum ar fi pentru melanom – și nu țintesc direct celulele canceroase, ci permit sistemului imunitar al unei persoane să le identifice și să le distrugă.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Frumos.
    Acum, astept cu interes oncologii amatori sa ne explice cum astea sunt teste pe oameni si ca de fapt cancerul nu exista. Si chiar daca ar exista, se stie ca tratamentul ar fi ceai de codita soricelului dimineata pe stomacul gol.

  2. Si in viitor poate doar se pot face vaccinuri cu ARNm care să declanșeze acei anticorpi! Abia aștept ca toți oamenii întregi la cap să trăiască 125 ani si șoșocii să pleznească la 45 ani!😏

  3. vaccinuri ??? pai toate au cipuri ,te sterilizeaza trei generatii ,iti cresc coarne sau iti apare pe frunte 666 Nici macar nu poti sa-ti alegi ce vrei sa patesti