G4Media.ro

STUDIU BRITANIC Doar 1% din cei internați cu Covid în spital fuseseră…

Vaccinare UK foto: www.gov.uk

STUDIU BRITANIC Doar 1% din cei internați cu Covid în spital fuseseră vaccinați cu cel puțin 21 de zile înainte

Doar 1% dintre persoanele internate cu Covid în spital în Marea Britanie primiseră un vaccin cu cel puțin trei săptămâni mai devreme, o nouă dovadă a eficienței vaccinurilor anti-Coronavirus.

Datele au fost obținute de la un eșantion de 52.280 de pacienți care au fost internați la spital din 8 decembrie, când Marea Britanie a început campania sa de vaccinare în masă.

Până pe 10 aprilie, doar 526 dintre pacienții spitalizați primiseră prima doză cu cel puțin 21 de zile înainte.

Grupul științific consultativ pentru situații de urgență (Sage) a avertizat că vaccinurile ar putea să nu reușească prevenirea internării în spital în rândul unui număr foarte mic de persoane, în special a celor vulnerabili și vârstnici.

Noul studiu, realizat de Universitatea Liverpool, a constatat, de asemenea, că 3.072 de persoane spitalizate cu Covid primiseră o primă doză de vaccin, dar cu mai puțin de 21 de zile în urmă.

Acest lucru a însemnat că ele fost infectate înainte ca imunitatea de protecție a vaccinului să aibă timp să se dezvolte.

Dintre cele 526 de persoane cu un test Covid-19 pozitiv au fost internate în spital la mai mult de 21 de zile după ce au primit prima doză, iar 113 au murit.

Numărul absolut de persoane internate în spital după 21 de zile de la prima doză este mic”, a spus profesorul Calum Semple, conducător al studiului, citat de cotidianul Mirror. “Este foarte mic, dar se întâmplă – apare cel mai mult în grupul cu cel mai mare risc de boli severe, adică persoanele în vârstă (și) persoanele (care) sunt foarte fragile și foarte în vârstă”.

Potrivit datelor oficiale la zi până pe 1 mai 2021 34.505.380 persoane primiseră prima doză de vaccin, iar 15.329.617 au primit-o și pe a doua. 

Vaccinare UK / Sursa foto: www.gov.uk

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. doar 1% dintre cei infectati cu covid mor

  • MAI PUȚIN!

  • Domnule ionescu,

   Dvs. comparati mere cu pere. Comentariul dvs. ar fi fost valid daca toti cei internati in spital, ar muri, ceea ce evident nu este cazul. Atentie, este vorba de cei internati, nu doar cei aflati la terapie intensiva.
   Mai mult, chiar si dintre cei internati, numai un sfert au decedat si este vorba aici de persoane cu boli severe, foarte fragile și foarte in varsta.