G4Media.ro

STUDIU 90% dintre adulţii din Franţa ar trebui vaccinaţi până în septembrie…

STUDIU 90% dintre adulţii din Franţa ar trebui vaccinaţi până în septembrie pentru a spera la o revenire la viaţa normală

Populaţia adultă din Franţa ar trebui vaccinată în procent de 90% până la 1 septembrie pentru a spera la o revenire la viaţa normală, conform unui studiu care arată că această rată este mult mai mare decât ponderea francezilor care se declară dispuşi să fie vaccinaţi, relatează miercuri AFP, citată de Agerpres.

Aceste noi metode de calcul ale cercetătorilor de la Institutul Pasteur, Institutul de Sănătate Publică şi Înalta Autoritate de Sănătate pornesc de la ipoteza că, în toamnă, rata de reproducere (R0) a coronavirusului, fără nicio măsură de control a epidemiei, ar fi cel puţin egală cu 3, ca în primul val. Este şi mai probabil să ajungă la 4 din cauza prezenţei majoritare pe teritoriul Franţei a variantei britanice, mai contagioase. În prezent, aproximativ 20% dintre francezi au fost infectaţi cu coronavirus.

În primul scenariu (R0 egal cu 3), ar trebui ca la 1 septembrie 90% dintre cei peste 65 de ani şi 70% dintre cei cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani (adică 59% din întreaga populaţie) să fie vaccinaţi pentru a permite relaxarea totală a măsurilor de control şi pentru a menţine numărul spitalizărilor pacienţilor cu COVID-19 sub 1.000 zilnic, între septembrie 2021 şi aprilie 2022.

Însă, în al doilea scenariu, cu varianta mai contagioasă, această rată de vaccinare ar fi insuficientă pentru a rămâne sub pragul de 1.000 de spitalizări zilnice.

Conform acestor metode de calcul, ar fi necesar ca 90% dintre adulţi să se vaccineze pentru a se putea reveni la o viaţă normală.

Însă, intenţiile de vaccinare ale francezilor sunt în prezent mult mai mici. Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Institutul de Sănătate Publică din Franţa la sfârşitul lunii martie, intenţiile de vaccinare au fost de cel mult 79% pentru cei peste 65 de ani şi de 36% pentru cei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani.

Până în prezent, 9,5 milioane de persoane au primit o primă doză de vaccin în Franţa şi 3,2 milioane ambele doze.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. ha ha ha ce am mai ras! Mai avetzi poante de astea??????? Bai boilor nu trebe sa fii expert sa intelegi ca va fi 50-50 vaccinati-nevaccinatzi. Rezolvati de aci ecuatia si mai vorbim.

  2. ce spun magrebienii?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.