G4Media.ro

Studenților de la Institutul de Aviație din Moscova li se refuză eliberarea…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Tassadar

Studenților de la Institutul de Aviație din Moscova li se refuză eliberarea diplomelor de absolvire dacă nu semnează ordinul de mobilizare în armată – presa rusă

Studenților de la una dintre cele mai bune universități din Rusia li se refuză eliberarea diplomelor de absolvire dacă nu semnează ordinele de mobilizare, scrie site-ul rusesc independent Vertska, citat de Sky News.

Viitori absolvenți ai Institutului de Aviație din Moscova au declarat că nu li se semnează certificatele decât dacă sunt de acord să se înroleze în armată.

„Diploma nu este eliberată până când nu semnezi citația. Chiar în biroul în care se eliberează diploma stă ca un comisar militar”, a declarat un student pentru Vertska:.

Un alt student a spus: „Împreună cu diploma, ei îți cer să semnezi imediat agenda”.

„Acest lucru este pentru cei care au studiat ca specialist timp de 5,5 ani”.

Se crede că acest lucru face parte din planul mai amplu de mobilizare al Rusiei, care prevede ca mii de tineri să fie înrolați în armată în întreaga țară, notează sursa citată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Cum adică nu semnează ordinul de mobilizare? Este optional-obligatoriu, ca la vaccinarea Covid?

  • Exact :)) asta ca sa inchidem sper si mitul Rusiei care lupta pentru antivaxerii drept-ortodocsi otraviti de globalisti.
   In alta ordine de idei, sa nu intrerupem rusii in timp ce isi saboteaza singuri viitorul trimitand pe front tineri cu studii superioare.

  • @bula: Are balta peste, aia sunt doar câteva sute si nu au experiența in domeniul in care au studiat. Sunt dispensabili.

 2. Decât mort cu diplomă mai bine viu fără diplomă!

  • Corect, pana la urma războiul se termina si isi vor recupera si diplomele. Asta daca nu-i iau pe sus pe front pana atunci, cu sau fără diplome.

 3. Din atatia poate se gaseste vreunu sa zboare si pe deasupra palatului lui Putin.Îi face bine propietarului real,îl scapă de dovada mobilului crimelor cu razboi în coadă,pardon cu operatiunea militară specială.Chiar asa ce fel de pace vrea sa facă chinezu,daca Putin i-a vorbit nu despre razboi,unde se pune problema pacii,ci de numai de operatiunea specială,termen care nu există în dreptul international.Sau dreptul ăsta pentru ei nu prea există?Au altfel de drept,cel al abuzurilor!!!

  • Absolvenții aia sunt ingineri de aeronave, nu piloți.
   In plus poți fi sigur ca nici musca nu zboară pe deasupra locului unde se afla Putin.

 4. Putintan:libertate,drepturi cetatenesti,democratie….
  De asta vor hauristii sa aduca „bunastarea” sovietica in Romania ,sa scapam de „dictatura” europeana si sa revenim la paradisul sovietic.

 5. vct,înseamnă ca astia n-au avioane,ca cele occidentale,care te decupează cand vin din invizibil,caci pe ecrane sunt ca aerul.