G4Media.ro

STS a anunţat defecţiune la rețeaua internă de telefonie utilizată pentru cooperare…

Sursa foto: Unsplash / Gilles Lambert

STS a anunţat defecţiune la rețeaua internă de telefonie utilizată pentru cooperare între instituţiile publice din Bucureşti / a fost afectată şi interfaţa IGSU care permite transmiterea mesajelor ROALERT / 112 e funcţional

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat, luni seară, o defecţiune la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană utilizată pentru cooperare între instituţiile publice din Bucureşti, fiind afectată şi interfaţa IGSU care permite transmiterea mesajelor RO-ALERT. Sistemul 112 este funcţional, transmite News.ro.

”Biroul de presă al STS informează că Serviciul de urgenţă 112 funcţionează fără probleme şi cetăţenii pot anunţa urgenţele din orice reţea de telefonie mobilă. De asemenea, precizăm că a fost semnalată o defecţiune la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană utilizată pentru cooperare între instituţiile publice din Bucureşti, iar în prezent o echipa tehnică a STS intervine pentru înlocuirea acestuia şi restabilirea serviciului de comunicaţii”, a transmis, luni seară, STS.

Sursa citată a precizat că ”sunt activate soluţii de comunicaţii de back-up prin reţele redundante, care pot asigura comunicaţii securizate pentru beneficiarii afectaţi”.

”Astfel, sunt disponibile atât reţeaua telefonică IP a 112, cât şi prin reţeaua de radiocomunicaţii TETRA. Informăm faptul că este afectată şi interfaţa de la nivelul IGSU care permite transmiterea mesajelor ROALERT, însă sistemul de avertizare a populaţiei prin tehnologia cellbroadcast este funcţional prin interfaţa redundantă a STS”, a mai transmis STS.

Defecțiunea a fost remediată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...