G4Media.ro

Strat de zăpadă de până la jumătate de metru depus recent la…

sursa foto: Pexels/ Flo Maderebner

Strat de zăpadă de până la jumătate de metru depus recent la altitudini de peste 1800 de metri/ Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că zăpada proaspăt depusă nu face priză cu stratul vechi – FOTO

Un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri s-a depus la munte, la altitudini mai mari de 1800 de metri, în urma ninsorilor din ultimele zile, la altitudini de peste 2200 de metri zăpada proaspăt depusă depăşind chiar jumătate de metru. Specialiştii de la Avalanşe în Carpaţi avertizează că, în special pe versanţii sudici, zăpada nou căzută nu a făcut priză cu stratul de bază. În aceste condiţii, este posibilă dislocarea straturilor, transmite News.ro.

„O repriză de iarnă a adus aproximativ 30 de centimetri de zăpadă proaspătă peste 1800 de metri iar peste 2200 s a depus un strat mai consistent peste 50 centimetri atât pe N cât şi pe S. Vântul a bătut insistent în zona înaltă şi s-au putut observa acumulări şi plăci de vânt, mai ales pe versanţii sudici, unde stratul de bază e încă consistent şi îngheţat iar zăpada nou căzută nu a făcut priză cu stratul de bază”, scriu, duminică, specialiştii de la Avalanşe în Carpaţi.

Aceştia publică fotografii realizate zilele trecute pe munte, în zona Iezerul Caprei, în una dintre ele fiind vizibilă o placă de vânt fisurată.

Şi salvamontiştii au atras atenţia asupra faptului că, în condiţiile în care la altitudini mari a nins, recent, turiştii trebuie să să manifeste prudenţă sporită în timpul deplasărilor în zonele montane înalte.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...