G4Media.ro

Străinii care vor să se vaccineze anti-COVID în România vor plăti 30…

Străinii care vor să se vaccineze anti-COVID în România vor plăti 30 de euro – proiect

Cetățenii străini care vor să se vaccineze anti-COVID în România vor plăti un tarif de 150 de lei pe vaccinare, echivalentul a 30 de euro, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Sănătății.

„Tariful unui serviciu de vaccinare împotriva COVID 19 pentru cetățenii străini este de 150 de lei indiferent de tipul de vaccin administrat și include costurile aferente vaccinului și materialelor sanitare necesare pentru administrarea acestuia”, se arată în proiect.

Străinii se vor putea vaccina anti-COVID în spitale care vor fi desemnate în acest scop de direcțiile de sănătate publică și vor fi afișate pe site-ul Ministerului Sănătății.

sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Daca este vorba de cetateni non UE se poate zice ca este corect.Daca este vorba si de cetateni UE nu prea mai este corect…pt ca noi romani ne putem vaccina oriunde in europa gratuit pt moment…nu prea este reciprocitate.nu ca ar conta pt vreun cetatean UE acei 30 de euro…doar ca nu ar fi corect ca principiu

 2. E regula din spitalele româneşti: vrei să trăieşti? Atunci marcă banul! Nu ai drepturi în România.

  • Barosane, dozele trebuiesc asimilate, în viitorul apropiat, drogurilor. Ai fumuri în cap, marci banul.

 3. Corect! Waxereala trebuie să fie pe bani.
  De ce să contribui eu la doze? Nu, contribui la sănătate, nu la injectare.

 4. Și românii de ce nu?
  Eu sunt român, neeligibil pentru a 3-a doza, nu sunt imunodeprimat, nu am comorbiditati, nu am obezitate si vreau să-mi fac doza 3. Nu am de unde să o cumpăr. De ce un strain poate si eu nu?????

  • Ce nu ai? În afară de minte, bine-nțeles? Comorbidități? O să ai, barosane, o să ai. Cât de curînd și fără număr….

  • Fii creativ. Sunt convins ca se gaseste un doritor de vaccinare la chiuveta sa faca schimb cu tine daca esti chiar asa de disperat.

  • @berbec si ab Pai eu vreau sa imi fac boosterul LEGAL, nu vreau ca USL-istii! Vreau sa nu văduvesc statul de bani. Vin, imi fac boosterul, plătesc și-mi văd de viață încă 6 luni.

 5. Totuși, cei care vor veni ptr asa ceva vor fi testați pe banii lor la granița, vor sta în carantina vreo câteva zile și vor repeta testul (toate pe banii lor în locații speciale, nu la diferite „neamuri”) și tot asa pana se vede ca e negativ?