G4Media.ro

Străinii care nu au locuit în România pot dobândi cetăţenia română dacă…

Foto: pasapoarte.mai.gov

Străinii care nu au locuit în România pot dobândi cetăţenia română dacă sunt căsătoriţi 10 ani cu români / Proiectul de lege a fost votat în Camera Deputaților

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege potrivit căruia se poate acorda cetăţenie română străinilor care sunt căsătoriţi de cel puţin 10 ani cu cetăţeni români, chiar dacă nu domiciliază în România, anunță Agerpres. S-au înregistrat 253 voturi „pentru”.

Proiectul de lege completează în acest sens art. 8 alin.(1) din Legea cetăţeniei române nr.21/1991, astfel încât să se permită persoanei căsătorite cu un cetăţean român şi care convieţuieşte în străinătate cu acesta de cel puţin 10 ani de la încheierea căsătoriei să solicite statului român dobândirea cetăţeniei române.

Potrivit celor adoptate, cetăţenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin, dacă este căsătorit şi convieţuieşte în străinătate cu un cetăţean român de cel puţin 10 ani de la data căsătoriei. Camera Deputaţilor este for decizional.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. 10 ani, in timp de multe alte state dezvoltate au limita la 5 ani. Unele chiar la 2-3 ani. Încă o măsură luată în stil mioritic. Merge și asa bo$$.

  2. Si Romania ofera cetatenie pentru persoanele din UE in 3 ani (sau 5 pentro cetatenii non-EU) daca persoana respectiva a locuit in aceasta perioada pe teritoriul tarii. Aceasta lege corespunde cu legile multor altor tari. Aceasta noua conditie faciliteaza obtinerea cetateniei romane si celor care nu au locuit in Romania dar sunt casatoriti cu cetateni romani. Opinia mea este ca legea e foarte buna, tinand cont cati romani sunt casatoriti dar nu locuiesc in Romania (sau nu au locuit destul de mult pe teritotiul Romaniei).

  3. Vești bune. Cetățenia va întări familia și tradițiile, iar copiii vor fi mai bine. Care partid a supus la vot acest proiect de lege in Camera Deputatilor? Voi vota pentru acest partid la alegeri, Bravo.