G4Media.ro

Strada Potaissa din centrul Clujului a devenit „Piaţa de flori altfel”

📷 Marius Mariș ◘ https://komiti.media

Strada Potaissa din centrul Clujului a devenit „Piaţa de flori altfel”

Strada Potaissa din Cluj-Napoca a devenit, începând de vineri, „Piaţa de flori altfel”, un concept al Asociaţiei Daisler, în care producători din toată ţara expun aici flori şi plante deosebite, transmite Agerpres.

„Parfumul de lavandă deja a invadat Strada Potaissa, iar culorile vii ale florilor de sezon şi aroma de busuioc proaspăt transformă acest loc într-un paradis al naturii. Pe scurt, a început Piaţa de flori altfel #8, evenimentul de tip street delivery, care colorează timp de 4 zile unul dintre cele mai frumoase locuri din Cluj-Napoca. Într-un cadru de poveste, 15 producători locali veniţi din toată ţara expun flori şi plante deosebite: de la soiuri atipice de busuioc ori salvie, la floare de colţ la ghiveci, petunii colorate, plante exotice, suculente sau cactuşi”, arată organizatorii într-un comunicat.

Ediţia din acest an, organizată sub egida „Cea mai mică stradă, cea mai mare comunitate”, îi aduce împreună nu doar pe cei pasionaţi de flori sau horticultură, ci şi pe cei dornici să redescopere frumuseţea unui spaţiu urban uitat.

De asemenea, în cadrul evenimentului, fondatorii offradio.gr, unul dintre cele mai ascultate posturi de radio online din Europa şi din lume, ajung în premieră să întâlnească publicul fidel din România şi fac asta nu la un eveniment muzical, ci în mijlocul pieţei de flori altfel, spun organizatorii.

Publicul se va putea întâlni cu îndrăgiţii greci sâmbătă şi duminică. Se vor alătura, pentru a purta publicul pe ritmuri eclectice la eveniment, şi nume precum Digitalove, Ada Morar, Nidal, Timothy Kross, Patricia Labou, Henczman sau Midnight Snack.

„Ca de obicei, pe clujeni îi aşteaptă şi un colţ de relaxare în care vor putea savura liniştiţi o cafea aromată sau o îngheţată fresh, înconjuraţi de plante şi voie bună. De asemenea, vor fi organizate ateliere de confecţionare a bijuteriilor, unde creativitatea va fi la ea acasă, precum şi sesiuni de tatuaje henna, oferind o experienţă culturală unică pentru fiecare vizitator”, mai arată sursa citată.

Strada Potaissa aduce în prim plan ideea de revitalizare a peisajului urban, cu discuţii constructive în jurul acestui subiect.

Astfel, duminică, de la ora 14,00, se vor purta discuţii despre cum spaţiul public trebuie să capete valenţe şi funcţionalităţi multiple, alături de iniţiatorii unor evenimente devenite reţete de succes la Cluj-Napoca.

Ziua de duminică începe cu Masa Bunei Vecinătăţi.

”Vendorii ies din spatele standurilor, vizitatorii se alătură, iar atmosfera devine fermecătoare. Parcă mai mult ca oricând apare la orizont sentimentul de comunitate. Fie că sunt fructe din propria grădină, o prăjitură pregătită cu drag în bucătăria de acasă, clătite delicioase cu dulceaţă de afine, zacuscă de vinete sau o limonadă cu sirop de soc – toate îşi vor găsi loc la Masa Bunei Vecinătăţi pe Strada Potaissa. Toată lumea e binevenită, cu condiţia să aducă un preparat pe care să-l împartă cu ceilalţi participanţi”, se mai arată în comunicatul organizatorilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează