G4Media.ro

Stoltenberg: NATO va continua să sprijine Ucraina și va crește ajutorul „non-letal”…

Sursa foto: NATO.int

Stoltenberg: NATO va continua să sprijine Ucraina și va crește ajutorul „non-letal” / „Multe războaie se încheie prin negocieri, dar depinde de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă. Nu vom da înapoi”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a susținut o conferință de presă în această dimineață, înaintea unei reuniuni a miniștrilor de externe care va avea loc săptămâna viitoare în București, relatează Reuters, citată de The Guardian.

Stoltenberg a declarat că NATO va continua să sprijine Ucraina și va crește ajutorul „non-letal”.

El a declarat că nu va exista o pace durabilă în Ucraina dacă Rusia va câștiga războiul, adăugând că alianța militară occidentală nu își va retrage sprijinul pentru Kiev.

„NATO va continua să fie alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie. Nu vom da înapoi”, a declarat el reporterilor la Bruxelles.

„Multe războaie se încheie prin negocieri, dar ceea ce se întâmplă la masa negocierilor depinde de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă”.

El a adăugat că nu există „o pace durabilă” dacă Rusia câștigă și a mai spus că Finlanda și Suedia ar trebui să fie primite ca membri „cu drepturi depline” ai alianței.

Stoltenberg a mai spus că, faptul că ne întâlnim la București la nivel de miniștri demonstrează sprijinul politic pentru acești parteneri valoroși ai NATO, Georgia și Moldova.

„În ultimele luni am văzut atacuri oribile împotriva civililor, a zonelor rezidențiale, infrastructuri civile critice, școli, spitale cu un număr mare de victime. Vizarea intenționată a civililor și a infrastructurilor civile reprezintă crime de război. Cei responsabili trebuie să răspundă”, a mai precizat șeful NATO.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Cred ca asta e peste Geoana adjunctul , daca Iliescu si-ar fi spus parerea despre el…