G4Media.ro

Stoltenberg: Cel mai bun mod de a ajunge la o pace durabilă…

Sursa foto: NATO.int

Stoltenberg: Cel mai bun mod de a ajunge la o pace durabilă este să sprijinim militar Ucraina / Doar așa Putin va înțelege că trebuie să negocieze și să facă concesii serioase

Șeful NATO a declarat marți, la București, că cea mai bună modalitate de a se ajunge la o pace „durabilă” este susținerea Ucrainei, pentru că doar așa președintele rus Vladimir Putin va înțelege că nu-și poate atinge obiectivele pe câmpul de luptă și va trebui să negocieze „cu bună credință” și să facă „concesii serioase”.

 


„Ceea ce știm este că majoritatea războaielor se termină la masa negocierilor. Cel mai probabil, și acest război se va încheia la masa negocierilor. Dar știm de asemenea că ceea ce se întâmplă în jurul acelei mese este legat indisolubil de situația de pe frontul de luptă”, a spus Stoltenberg, într-o conferință de presă în marja reuniunii miniștrilor de Externe ai Alianței.

Acesta a recunoscut că „ar putea suna paradoxal”, dar „realitatea este că cel mai bun mod de a ajunge la o pace durabilă în Ucraina este să oferim sprijin militar Ucrainei”

„Pentru că așa Rusia va învăța, președintele Putin va înțelege că nu-și poate atinge scopurile pe câmpul de luptă și va trebuie să se așeze și să negocieze cu bună credință, și să facă concesii serioase. (…) Modul de a ajunge la o pace durabilă este să oferim sprijin militar Ucrainei”, a subliniat oficialul NATO.

Acesta a subliniat că nu se poate ajunge la o „pace de durată” dacă „autocrația și opresiunea prevalează asupra democrației și libertății”„.

„Dacă puterile autoritare câștigă nu vom avea o pace care să reziste. Toată lumea este în favoarea păcii, dar singurul mod de a ajunge la pace este să ne asigurăm că agresorul nu câștigă” iar în cazul Ucrainei vorbim clar de „un război de agresiune” declanșat de Rusia, „un război brutal cu consecințe enorme asupra civililor din Ucraina”, a mai spus el.

Stoltenberg a mai spus că prima zi a reuniunii ministeriale NATO a transmis „un mesaj puternic de unitate” și de sprijin pentru Ucraina.

NATO nu este parte a războiului, dar va continua să sprijine Ucraina atâta timp cât va fi nevoie, a continuat șeful NATO.

„Nu vom da înapoi”, a subliniat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. „War is Peace.”

  1984 revine in forta dupa plandemie, cand am avut „Freedom is Sla.very” (si invers).

  „Ignorance is Strength” s-a implementat de mult si e cheia de bolta a intregii minciuni.

  Imb.ecili care se cred destepti manip.uland alti imb.ecili…

  • This is what I came here for.
   Sa nu uitam sa mentionam ca si Putin are aceeasi narativa pentru cetatenii rusi.
   All governments are evil!

 2. Corect, cati mai multi rusi morti in Ucraina, cu atat mai repede se va ajunge la pace.

 3. Stolty, esti pa invers? Cu logica sigur.

 4. & Are „competențe” de „șef de galerie”, ?