G4Media.ro

Stoltenberg: „Beijingul alimentează războiul în Europa”

Sursa foto: NATO.int

Stoltenberg: „Beijingul alimentează războiul în Europa”

„China afirmă că dorește să mențină relații bune cu Occidentul. În același timp, Beijingul alimentează războiul în Europa. Nu poți avea ambele lucruri”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat ediției de duminică a ziarului german „Welt”, potrivit Rador Radio România.

„Este o creștere clară a vânzărilor de piese de mașinării, microelectronice și alte tehnologii, pe care Moscova le folosește pentru a produce rachete, tancuri și avioane, pentru a fi folosite împotriva Ucrainei”, a adăugat Stoltenberg.

În acest fel, China pune în pericol cooperarea cu țările occidentale, scrie ziarul.

Stoltenberg a cerut, de asemenea, țărilor NATO să ofere un sprijin mai mare Kievului: „Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câștige. Trebuie să trimitem mai multe arme și muniții în Ucraina, inclusiv sisteme antiaeriene și arme cu rază lungă de acțiune”, a spus Stoltenberg.

Înainte de întâlnirea miniștrilor de externe ai NATO de joia și vinerea viitoare de la Praga, Stoltenberg a spus apoi că „nu există planuri de extindere a umbrelei de apărare aeriană a NATO la Ucraina”. Teoretic, comentează ziarul, ar fi posibil să fie doborâte rachete rusești din Polonia sau din România, folosind, de exemplu, bateriile Patriot. Liderul Alianței a mai reiterat că „nu există planuri pentru a trimite trupe NATO în Ucraina”.

Sursa: ANSA / Rador Radio România / Traducerea: Oana Avram

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Si Europa alimentează Beijingul atât cu bani cumpărându-le produsele cu taxe scăzute cât și cu capacități de producție făcând fabrici pe teritoriul Chinei ce vor avea aceeași soartă ca și cele de pe teritoriul Rusiei: Naționalizare!
    Deci practic UE om ară europeni mai pe scurt!
    Sau vor pune taxe pe produsele chinezești in al 25-lea ceas!

  2. trebuie facut o campanie la nivel de UE de constientizare , ca atunci cand se cumpara un produs chinezesc (presupunem prin absurd ca LUKOIL/MOL in romanica/UE nu mai exista) practic cumparam un glonte care ne este destinat

  3. Lasati constatarile, UE trebuie sa treaca la actiune. Relocalizati productia din China in statele europene. UE e campioana mondiala la somaj, ajutoare sociale si asistanat, in timp ce chinezii sunt campioni la productivitate. Evident ca intr-o zi ne vor inghiti. Nu mai suntem capabili sa ne producem nici medicamentele de baza, nemaivorbind de alte necesitati vitale.