G4Media.ro

Steve Bannon prezice un ”cutremur” în alegerile europarlamentare: Partidele naţionaliste vor obţine…

Sursa: France24

Steve Bannon prezice un ”cutremur” în alegerile europarlamentare: Partidele naţionaliste vor obţine o treime dintre mandatele din Parlamentul European

Steve Bannon, fost consilier al preşedintelui american Donald Trump, prezice că partidele naţionaliste vor obţine o treime dintre mandatele din Parlamentul European în urma alegerilor din 23-26 mai şi se aşteaptă ca formaţiunea ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD) să devină următoarea mare mişcare populistă europeană, transmite joi dpa, preluată de Agerpres.

Bannon, care se consideră un ‘observator’ şi nu un consilier al mişcărilor populiste din Europa, este entuziasmat de ceea ce se va întâmpla la apropiatele alegeri europene care încep peste exact o săptămână în Olanda. Scrutinul continuă pe 24 mai în Irlanda, iar în Letonia, Malta şi Slovacia pe 25 mai. În Republica Cehă alegerile se desfăşoară timp de două zile, pe 24 şi 25 mai. În toate celelalte state membre ale Uniunii Europene alegerile europarlamentare au loc duminică, 26 mai.

”Cred că, dacă tendinţele actuale continuă, atunci mişcările suveraniste ar putea avea între 33% şi 35% dintre parlamentarii europeni. Asta va provoca un cutremur la Bruxelles”, explică Bannon.

Acest rezultat ar fi cu atât mai impresionant cu cât populismul a fost declarat ‘mort’ în urmă cu doi ani, odată cu alegerea lui Emmanuel Macron în funcţia de preşedinte al Franţei, continuă Steve Bannon.

În opinia sa, mişcările de protest de tipul ‘vestelor galbene’ din Franţa au contribuit la relansarea populismului în Europa.

Steve Bannon recunoaşte că ”a fost mereu un mare susţinător” al partidelor populiste europene, dar insistă că nu a avut nicio contribuţie la ideea formării unei noi alianţe europene în acest an.

”Tipii suveranişti populişti din Europa nu au avut nevoie de ajutor. Ei au înţeles exact ceea ce trebuie să facă şi sunt foarte concentraţi pe asta”, explică fostul consilier prezidenţial american.

Aflat în Germania, Bannon s-a întâlnit cu Jorg Meuthen, principalul candidat al AfD la alegerile europene din 26 mai din Germania. Declarându-se un ”naţionalist economic”, el a spus că viitorul AfD este ”nelimitat” şi i-a recomandat acestui partid să se concentreze pe lucrători, chestiuni economice şi comerţul cu China, nu pe rasism şi xenofobie.

În iulie 2018 presa americană și europeană anunța că Steve Bannon, fost consilier al preşedintelui american Donald Trump, va crea o fundaţie în Europa pentru a sprijini aici formaţiunile populiste de dreapta.

Bannon a fost unul dintre liderii Cambridge Analytica, firma care a utilizat datele furate a zeci de milioane de utilizatori Facebook în campania pro Brexit din Marea Britanie și în cea prezidențială din SUA, în urma căreia a fost ales președinte Donald Trump.

Foto: Steve Bannon alături de Marine Le Pen

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Asta cred ca o aspirat ceva prafuri gasite pe la marea neagra :)).
  P.S : Vasilica te iubesc !

 2. E momentul să scăpăm de Timmermanși, Junckeri și alte marionete sorosiste și în fruntea instituțiilor europene să fie aleși europeni creștini adevărați.

  • eu zic sa-l punem sef pe Papa, mai crestin ca el sigur nu gasesti :))
   P.S : Vasilica te astept in baie !

  • Europeni crestini adevarati dar de care? Crestini adventisti? Crestini anglicani? Crestini baptisti? Crestini calvinisti? Crestini catolici? Crestini evanghelici? Crestini luterani? Crestini penticostali? Crestini protestanti? Crestini ortodocsi (de rit nou sau vechi?)? Crestini martorii lui Iehova? Crestini de ziua a 7-a?

  • E momentul ca arogantul Marduk sa recunoasca faptul ca vechiul lui nick era Spawn si ca ii suge pula lui Dragnea pentru o slujba la stat unde nu face nimic toata ziua.

   Pardon, posteaza propaganda PSD, pro-Rusia si anti-UE.

 3. Cred că Bannon ar putea fi frate de cruce cu Dughin. Dacă nu cumva este deja.

 4. Bannon se face ca le stie pe toate , dar isi pregateste cu grija esecul.
  Acum ii lauda pe nationalisti ca si cum el ar fi marele lor guru, dar nu uita sa sublinieze apasat ca, de fapt el nu are niciun merit. Asta inseamna ca in caz de infrangere (in loc de 35% vor obtine doar 10%), chestia cu meritul se va traduce: „eu n-am nicio vina pt esecul vostru”

 5. marsh ma latine akasa

 6. Ce faci cu 1/3? Venituri mai bune pentru mai multi impostori? Ca o afacere? Un fel de Dan Diaconescu?

  • Bravo dl Ion, exact ca Dan Diaconescu…spre aducere aminte:


   PP-DD a fost înființat de către patronul OTV, Dan Diaconescu, la data de 19 septembrie 2011. La începutul anului 2012, în timpul protestelor împotriva guvernului Boc, PP-DD a organizat primul congres. La 29 mai 2012, Simona Man a devenit primul președinte al PP-DD.

   La alegerile locale din 2012, pe listele PP-DD au fost aleși 31 de primari, 3.126 de consilieri locali și 134 de consilieri județeni. La alegerile parlamentare din 2012, au fost aleși 21 de senatori și 47 de deputați din partea PP-DD. Cu un program incoerent și populist, dependent de figura liderului său, care la momentul formării partidului era un realizator TV popular, partidul a intrat într-un proces de disoluție după ce Diaconescu a fost condamnat la închisoare pentru șantaj, iar parlamentarii săi au început să migreze către alte partide.

   La data de 29 iunie 2015, PP-DD a fuzionat prin absorbție cu Uniunea Națională pentru Progresul României.