G4Media.ro

Stelian Ion nu a preluat în noile legi ale justiției propunerea ca…

Stelian Ion nu a preluat în noile legi ale justiției propunerea ca trimiterea în judecată a magistraților să se facă doar cu aviz de la CSM / Prevederea este inclusă în proiectul de desființare a Secției speciale care se dezbate în Parlament

Proiectul de modificare a legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, publicat vineri de Ministerul Justiției, nu include amendamentul de compromis depus la proiectul de desființare a Secției speciale de anchetare a magistraților (SIIJ), potrivit căruia judecătorii şi procurorii pot fi trimiși în judecată numai cu încuviinţarea secțiilor de profil ale CSM.

Propunerea Ministerului Justiției se referă doar la percheziție, reținere sau arestare, așa cum este și în prezent în lege.

„Art. 268 – (1) Judecătorii şi procurorii pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi numai cu încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
(2) În caz de infracţiune flagrantă, judecătorii şi procurorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei potrivit legii, Secţia pentru judecători sau, după caz, Secţia pentru procurori fiind informată de îndată de organul care a dispus reţinerea sau percheziţia”

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru desființarea Secției speciale, cu 171 de voturi „pentru” și 136 de voturi „împotrivă”.

Proiectul a fost adoptat însă cu amendamentul potrivit căruia magistrații pot fi trimiși în judecată doar cu avizul CSM.

„Mergem la Senat, unde suntem deschiși să găsim o formulă și mai echilibrată”, a declarat liderul USR, Dan Barna, după vot.

Camera Deputaților este prima cameră sesizată. Forul decizional este Senatul.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. prevederea va disparea .

 2. Cum ziceam, un om extrem de periculos, ori ca el, ori ca nimeni, are el niste idei fixe si asa trebuie facut, repet aici nu vorbim de sectia asta care e clar ca trebuie desfiintata ci de modul lui de actiune, se foloseste de orice tertip sa obtina ce are el in cap, nu e deschis deloc dialogului, o gandire complet obtuza… o sa vedeti voi dragilor cand vor fi decizii de luat care nu vor fi asa convenabile ca desfiintarea acestei sectii, si acest om le va lua fara a consulta pe nimeni pentru ca el atotstiutor 🙂

  • Cererea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu a fost respinsă de Senat.
   Reiterăm astfel de cazuri sa ne împrospătăm memoria? Acum aplicam același gen de imunitate și magistraților? Politicienii și magistrații au 2 perechi de c..e? Ei sunt deasupra legii? Despre asta e vorba, nu despre prostiile pe care le debitezi. Dar știi prea bine despre ce e vorba ..

 3. Salut !
  Alo, ceilalti din coalitie, nu simtiti ca stelica, bate tare la toba, sa va adoarma atentia in timp ce, va trage presul de sub picioare !
  Bag sama, sunteti niste oameni de paie, mai aveti ceva principii si onoare?

 4. Știe el ce știe….