G4Media.ro

Stelian Ion, după ce Comisia de la Veneția s-a pronunțat pe legile…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Stelian Ion, după ce Comisia de la Veneția s-a pronunțat pe legile justiției: ”Concluzia este clară, Iohannis a ținut morțiș să fie adoptate și să promulge în grabă aceste legi”

Deputatul USR Stelian Ion spune despre președintele Iohannis că poate fi înscris ”în galeria celor mai toxici conducători pe care i-a avut România”, după ce Comisia de la Veneția a criticat graba cu care s-au promulgat legile justiției.

”Concluzia este clară: Iohannis a ținut morțiș să fie adoptate și să promulge în grabă aceste legi pentru că știa că sunt niște legi cu probleme, care vor oligarhiza sistemul de justiție, iar analiza Comisiei de la Veneția, care urma să vină în câteva zile, va conține critici importante.

Așa cum era de așteptat, Comsia de la Veneția a criticat graba cu care au fost adoptate legile în Parlament, faptul ca nu s-a ținut cont de opiniile anterioare, a criticat dur procedura de numire a vicepreședinților instanțelor și a adjuncților șefilor de parchete, a criticat parțial și procedura de numire a procurorilor de rang înalt chiar dacă a apreciat și un progres față de legea în vigoare, a criticat durata mandatelor acestora, faptul că legile nu au refăcut competența DNA cu privire la infracțiunile de corupție săvârșite de magistrați (cu alte cuvinte desființarea SIIJ a fost de formă), a criticat ferm posibilitatea procurorilor de rang înalt, numiti politic, de a influența dosarele penale prin posibilitatea de infirmare a măsurilor și soluțiilor procurorilor din subordine și a făcut, în final, niște recomandări clare, de care, bineînțeles Regimul Iohannis nu va ține cont. De menționat că însăși Comisia de la Veneția a precizat că a analizat doar câteva aspecte, fiind posibil ca problemele din aceste legi să fie mult mai multe„, scrie Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR susține că intenția președintelui a fost ”să creeze niște instrumente cu care să controleze justiția” și că întoarce România ”în Epoca Năstase”.

”Pentru Ionannis e mai important să creeze niște instrumente cu care să controleze justiția decât să promoveze o legislație sănătoasă și o justiție independentă.

Pe Iohannis îl putem înscrie deja în galeria celor mai toxici conducători pe care i-a avut România pentru că a avut în mâna sa oportunitatea de a reforma țara și de a-i da un impuls puternic spre viitor, însă a ales cale combinațiilor (vezi afacerea BMV) care ne întoarce în timp în Epoca Năstase”, a mai scris Stelian Ion.

Comisia de la Veneția a făcut publică vineri seară opinia sa legată de cele trei legi ale Justiției. Comisia a adus o serie de critici legate atât de procedura rapidă de adoptare, cât și referitoare la conținut. Comisia de la Veneția a notat și prevederi pozitive din cele trei legi, precum și procesul îndelungat de consultare.

Comisia de la Veneția ”regretă” că autoritățile române nu au cerut instituției un aviz înainte de adoptare.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

24 comentarii

 1. Bai Stelica, lasă tata că îți trece.

 2. Jos Putin, sus USR!

 3. România e acum statul mafiot pe care-l doreați când ați votat PSD 46% în 2016 și PSD 30%, PNL 25% în 2020.

  Felicitări.

 4. Garsonieră ăsta , gălăgiosul cu boxa din Parlament nu a fost cumva și Ministru al Justiției?Despre ce vorbește ?

  • Ce treaba are ca a fost ministru cu aceste legi facute de actuala coalitie?

  • Atunci a tacut „ca porcul in cucuruz”,
   Nici nu se stia ca e pe pamânt.

  • Vorbește despre cum nu vroia să desființeze secția specială pe care a tot ceruto comisia de la Veneția de n ori!

 5. Johannis a tinut mortis sa promulge pentru ca stia ce promulga! Adica stia care va fi „verdictul” Comisiei de la Venetia, daca ar fi asteptat, n-ar mai fi indraznit/putut sa promulge, si atunci n-ar mai fi putut sa-si tina promisiunile fata de gricovisti, ca doar e in slujba lor nu a tarii!

 6. Comisia dela Venetia ,aia care in timp ce erau incalcate legile tuturor costitutiilor europene tacea in pa.n de.mi.e ca si cum nu are fi existat.

  • Dă-mi un exemplu, PSDist agramat ce ești.

  • Agramat ,neagramat ,Constitutiilele au fost nerespectate cu legi si decrete si ordinante de urgenta care au incalcate drepturile si libertati fundamentale ,pe care marea majoritate nu le cunoaste din pura ignoranta si neinformare.

  • Ceea ce sustineti dvs. este aplicabil in „starea/starile normale”, in timpul pandemiei toate statele/tarile au declarat „stari” de necesitate si/sau urgenta, in timpul acestor „stari” Constitutiile nu mai reprezinta Legi supreme in totalitate, sunt adoptate reglementari speciale cu caracter temporar, cee ce s-a intamplat si in Romania.

  • Adriana, ești o kurvă proastă!!!

  • Mare d*o *b *i * t* o* c ești .
   Mă-ta e tristă că nu ai ieșit limpede . Noi nu , avem de cine râde 🤣🤣🤣

 7. Cind usr a pupat mâna sultanului de la Cotroceni și ia pus la guvernare erau fericiți??!! Rușineee

  • 1. La momentul respectiv, Iohannis încă mințea că-i pasă de statul de drept.
   2. După logica ta, nu sunt PSDiștii cei mai mari hoți?

  • Dupa logica ta, daca pupa nu erau inca la coalitie si girau aceate legi toxice?

 8. PUTE A PESEDEU PESTE TOT !

 9. Eugene, ai fost bolnav, unde ai fost? Ne-au lipsit comentariile tale de inalta calitate intelectuala. Omule, esti o catastrofa, abtine-te si nu mai imputi spatiul asta. Nu vezi ca lumea nu te baga in seama? Prostia se tace , nu se striga in gura mare. Si nu te sforta sa raspunzi ca din clipa asta nici eu nu voi mai citi ce scrii.

 10. Tu o lege prostalaua poate fi folosite bine de ăla care vine la putere când la astea de acuma le scade puterea de ajunge în opoziţia?

 11. Iohannis a fost obligat să promulge legile justiției înainte de verdictul dat în privința intrarii României în spațiul Schengen. Nu m-ai era timp de așteptat un verdict care putea sa vină cu întârziere!

  • Nu m-a obligat nimenea Emile.
   Am făcut ce a vrut mușchii mei.
   La fel cum puteam spune la badea Bode că nu e frumos să luăm BMW că pute a corupție.
   Dar îmi place cum mă acoperi tu pe mine când mă joc cu măgarul.
   Meriți salariu de consilier.

 12. Mare d*o *b *i * t* o* c ești .
  Mă-ta e tristă că nu ai ieșit limpede . Noi nu , avem de cine râde 🤣🤣🤣

 13. Chiriașul de la Cotroceni cel mai toxic președinte pe care l-a avut România. A făcut mai mult rău României și românilor mai mult decât Ceaușescu și Iliescu la un loc. A ciuntit legile justiției mai nou eliberează pușcăriași, și el vrea șef la NATO. El consideră că și aceia sunt la fel de proștii ca romanii. Trebuia sa-l ascultam pe Băsescu că el nu se poate ridica de la nominalizarea de prim ministru de la GRIVCO , omul lui Voiculescu. Ne merităm soarta ! Nu mai votați PNL și să aibă soartă pnt cd.