G4Media.ro

Stelian Ion anunță o posibilă modificare legislativă astfel încât să constituie abatere…

Stelian Ion anunță o posibilă modificare legislativă astfel încât să constituie abatere disciplinară nu doar încălcarea deciziilor CCR, ci şi a celor ale Curții de Justiție a UE

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat miercuri că are în vedere o modificare legislativă conform căreia încălcarea deciziilor CJUE de către magistraţi ar putea fi considerată abatere disciplinară, relatează Agerpres.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, după ce ministrul a fost întrebat dacă sunt lovite de nulitate actele emise în perioada interimatului de către inspectorului-şef al Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru.

„Este o chestiune asupra căreia, indiferent de părerea unui ministru, fie el şi al justiţiei, instanţele de judecată îşi vor spune punctul de vedere şi vor da soluţiile, aşa încât am aşteptat de la instanţele judecătoreşti să dea soluţii corecte şi să exprime în soluţii ceea ce am învăţat cu toţii la Facultatea de Drept, şi anume, să dea prioritate dreptului Uniunii Europene acolo unde este cazul şi acolo unde ne-am obligat prin tratate să facem acest lucru. Deci prevalenţa dreptului Uniunii Europene este de necontestat şi lucrul ăsta evident că ar trebui să se reflecte şi în hotărârile judecătoreşti, cu nuanţările... Bineînţeles, nu voi intra în foarte multe detalii. Ce este important însă – şi am în vedere pentru o viitoare modificare legislativă – este ca în momentul în care se verifică conduita judecătorilor, să se raporteze această conduită nu doar la aplicarea deciziilor Curţii Constituţionale, spre exemplu, ci şi la aplicarea deciziilor CJUE, aşa încât să constituie, poate, abateri disciplinare nu doar încălcarea deciziilor Curţii Constituţionale, ci şi încălcarea unor decizii CJUE. Este o chestiune de nuanţă foarte importantă, însă, care trebuie exprimată”, a precizat ministrul.

Sursa foto: The European Court of Justice / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Sa-i vad atunci pe jegosii si libidinosii de la CCR cum vor da socoteala! Ar cam fi momentul sa primeasca si decrepitii astia PSD-isti din CCR pedeapsa ca orice om care greseste. Astia nu doar ca gresesc, cauta voit sa greseasca in favoarea infractorilor. Ca doar asta sunt si ei.

  • Cum le stiti unii pe toate, dar nu gândiți decat prin prisma sustinem usr , uram psd, oricate traznai a făcut dragnea si gasca lui ceea ce fac acum acesti neo este incalificabil

  • @Jhon
   In schimb ceea ce spui matale este calificabil: esti prost. Prost informat ma refer, dar tot prost.

  • Da să-ți bagi pula-n mă-ta de jegos retardat, bha căcat bolnav să mă sugă mă-ta de pulă când mă cac în gură ta de #rezist cu#procuroriijigodii și #judecatiriisantajabili care distrugeți țara, moară măicuțele care v-au fătat de lepădături jegoase cu toți strămoșii și urmașii voștri de retardați nazisto-horthisti

  • Mai Gepeto,n ar fi mai bine sa te duci tu afara unde vrei sa te conduca aia,pentru ca o tara trebuie sa fie suverana si sa se conduca dupa legile facute in acea tara. Altfel e o tara de sclavi,cum o sa fim noi. In ce tara normala si civilizata ai mai vazut ca se intampla sa fie condusa dupa ce zic strainii? Ne meritam soarta cu din astia ca tine fara neuroni.

 2. Important sa eliminam magarii din varful statului. Ei doar ciulesc din urechi la condamnarile internationale si merg mai departe.

 3. Ar trebui sanctionati magistratii care au dosare pierdute la CEDO, dar acolo vad ca nu se implica.

 4. Da să-ți bagi pula-n mă-ta de jegos retardat, bha căcat bolnav să mă sugă mă-ta de pulă când mă cac în gură ta de #rezist cu#procuroriijigodii și #judecatiriisantajabili care distrugeți țara, moară măicuțele care v-au fătat de lepădături jegoase cu toți strămoșii și urmașii voștri de retardați nazisto-horthisti, muiee de la PNL vă place acum?

 5. De ce nu se aplica, in cazul deșeurilor, principiile Legislației de Mediu europene, ratificată de România.
  Autoritățile vor sa arunce costurile salubrizării pe umerii proprietarilor de terenuri, care sunt victimele „mafiei” gunoaielor și a hoților de fier vechi (de garduri). Nu se respectă OUG 95/2005, care la Art. 3 prevede principiile UE obligatorii:”poluatorul plătește; acțiunea preventivă; stoparea poluantului la sursă” !!
  Amendând proprietarii, care sunt VICTIME și care nu se pot apăra singuri, „marii poluatori” și făptașii lor, adică infractorii prind curaj și fenomenul nu mai poate fi stopat ! Autoritățile Locale sunt obligate, prin lege, să nu trateze diferențiat proprietatea publică și privată.

 6. Datorita nerespectării principiilor UE ale Legislației de Mediu, victimele poluării, nedreptățiți de Autoritățile Locale, se vor adresa CEDO și Parlamentului European,
  terenurile lor de la marginea Capitalei și altor orașe fiind sufocate de deșeuri din construcții și demolări, precum și de gunoaie deversate la întâmplare pe terenurile lor, care devin impracticabile, împiedicați în folosința acestora, in folosul „marilor poluatori” !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.