G4Media.ro

STB: Cauza probabilă a accidentului din zona Ştefan cel Mare din Capitală…

STB: Cauza probabilă a accidentului din zona Ştefan cel Mare din Capitală unde s-au ciocinit două tramvaie este eroarea umană

Cauza probabilă a accidentului de duminică dimineaţa, când două tramvaie s-au ciocnit pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală, a fost eroarea umană, informează Societatea de Transport Bucureşti (STB).

„Referitor la incidentul de duminică, 24 decembrie 2023, ora 5:56, în care două vagoane ale STB SA au fost implicate într-un accident în zona intersecţiei Şos. Ştefan cel Mare cu strada Lizeanu, facem următoarele completări: Evaluare la faţa locului a comisiei tehnice STB: calea de rulare – în parametri tehnici corespunzători; macaz intersecţie Lizeanu – funcţional; vagoane fără defecţiuni tehnice, care să provoace deraiere”, se arată într-un comunicat al STB.

În aceste condiţii. concluzia preliminară este că eroarea umană a fost cauza probabilă a accidentului.

„Concluzie preliminară: macaz activat spre stânga (sens Ştefan cel Mare spre Obor, în zona intersecţie Lizeanu); vagon tramvai 5 a continuat traseu înainte, fără sa dezactiveze macazul stânga; cauza probabilă accident: eroare umană”, mai spune STB.

Comisia tehnică a STB face propria evaluare şi va ţine cont, în concluziile finale, şi de raportul Brigăzii de Poliţie Rutieră a municipiului Bucureşti, adaugă societatea de transport.

Două tramvaie s-au ciocnit, duminică dimineaţa, pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală, iar în urma impactului cei doi vatmani şi unul dintre călători au fost fost accidentaţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

„Astăzi, 24 decembrie, ora 05:56, pe Şos. Ştefan cel Mare intersecţie cu Str. Lizeanu, sens Piaţa Sf. Gheorghe, un tramvai din linia 5 a lovit cu colţul stânga faţă un tramvai din linia 1, care circula pe sensul Banu Manta. Cei doi vatmani au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0.

În urma impactului, conducătorii celor două tramvaie şi unul dintre călători au fost accidentaţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Pentru preluarea fluxului de călători s-a înfiinţat linia naveta 601, care a circulat de la Gara Basarab până la Bucur Obor, pe arterele: Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Nicolae Titulescu, Cal. Griviţei, Piaţa Gării de Nord, Bd. Dinicu Golescu, cu întoarcere la Gara Basarab”, a anunţat STB.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ar putea specifica STB si daca mai sunt alte orase in Europa unde macazul se schimba manual de catre vatman.

  2. Tot nu inteleg, pe str. Lizeanu circula tramvaiul 16 nu 5, n-ar trebui sa existe pe stb o notificare de deveriere? Ia cautati linia 5 pe harta si o sa vedeti ca circula pe Barbu Vacarescu.