G4Media.ro

Statul american New Jersey a aprobat consumul recreativ de marijuana

Statul american New Jersey a aprobat consumul recreativ de marijuana

Guvernatorul statului american New Jersey, Phil Murphy, a semnat luni trei legi care practic aprobă consumul recreativ de marijuana în regiune pentru cei cu vârsta de peste 21 de ani, la trei luni după ce cetăţenii au votat masiv în favoarea unui amendament constituţional pe 3 noiembrie, relatează EFE.

Legislaţia, care permite deţinerea de până la 170 de grame de marijuana, a fost aprobată după trei luni de dezbateri între legiuitorii acestui stat privind impozitul, licenţele şi vânzarea de canabis precum şi asupra amenzilor impuse minorilor care încalcă această măsură.

Senatul din New Jersey a decis ca arestările şi amenzile pentru consumatorii minori vor fi înlocuite cu avertismente verbale şi programe educative privind drogurile.

„Cred că acest proces a avut ca rezultat o lege care va servi drept model la nivel naţional”, a spus Murphy, care a admis că s-a întârziat mai mult decât i-ar fi plăcut pentru aprobarea consumului recreativ de canabis.

Aprobarea consumului de marijuana în scopuri recreative intervine într-un moment în care punctele de vânzare de canabis în scopul medicinale nu reuşesc să acopere cererea în acest stat, astfel încât vânzarea pentru publicul larg nu va începe decât după creşterea suficientă a producţiei.

Pentru aceasta, se prevede ca vânzarea de marihuana în scopuri recreative în New Jersey să nu înceapă înainte de sfârşitul lunii august, au declarat mass-media experţii, deşi depenalizarea consumului de canabis va avea efect imediat.

„Vom începe imediat, cei care au fost arestaţi pentru posesia a mici cantităţi de marijuana (…) vor fi eliberaţi şi vor putea să-şi continue viaţa”, a precizat Murphy.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Noi aprobam spirtu sanitar pt. Consum si tigarile din contrabanda.
  Inca nu se vede lumina din pestera din pacate.

 2. Completare.
  Apoi mergem si votam psd si aur :))))

  • Daca decriminalizeaza consumu si posesia io ii votez.

  • Ai inteles gresit
   Faceam completare la comentariul lui Cosmin

 3. Foarte bine. Ca sa putem sa ne imprietenim cu bietii refugiatii, trebuie sa intram in modul lor de gandire, iar opioidele, diazepamul si valiumul nu au fst suficiente.

 4. Un lucru bun…,fata de etno botanice,soricioaica si dracu mai stie ce tampenii care se ”trag” pe la noi !!

 5. Bun așa la școală în recreație te recreezi cu adevărat

 6. Acolo in SUA alcoolul se vinde ca la farmacie .
  Noi in Romania in schimb avem alcool din belsug si populatia il foloseste din plin, ba chiar devine depenfenta de acest „drog”
  Sa nu ne framinte prea tare

 7. Lagalizand prostituția si drogurile de risc scăzut ai avea că țara un minim +15% la PIB din impozite si taxe. Control pe boli, carti de munca, asigurari, Oricum ele există, au existat si vor exista.