G4Media.ro

Staţiunea Băile Tuşnad, în continuare nealimentată cu apă. A fost identificată o…

Sursa foto: Pixabay

Staţiunea Băile Tuşnad, în continuare nealimentată cu apă. A fost identificată o nouă spărtură în conducta de aducţiune

Staţiunea Băile Tuşnad este în continuare nealimentată cu apă, după ce a fost identificată o nouă spărtură în conducta de aducţiune, echipele de intervenţie lucrând pentru remedierea defecţiunii.

Primarul staţiunii, Butyka Zsolt, a precizat pentru Agerpres că marţi seara, după repararea celorlalte defecţiuni, s-a dat drumul la apă pentru efectuarea de probe şi s-a identificat o nouă spărtură, de 3 metri, în conducta de aducţiune, în zona liniei ferate din localitatea Cetăţuia.

Echipele de intervenţie lucrează în prezent pentru remedierea acestei probleme, existând intenţia să se efectueze din nou probe în cursul după amiezii, iar dacă nu vor apărea noi fisuri, să se furnizeze apă în oraş măcar timp de două ore.

Primarul Butyka Zsolt a spus că, în situaţia în care problema nu va fi rezolvată miercuri seara, de joi va începe distribuirea de apă potabilă şi menajeră către populaţie, prin grija Primăriei.

Edilul a precizat că problemele au început încă de sâmbătă, dar s-a aşteptat plecarea turiştilor veniţi în minivacanţa de 1 Decembrie, iar luni s-au efectuat verificări care au arătat că erau două fisuri în conducta de aducţiuni, în zona localităţii Cetăţuia. Echipele de intervenţie au reparat defecţiunea şi luni seara s-a dat drumul la apă, pentru efectuarea probelor, dar la scurt timp au apărut din nou problemele. Primarul a spus că în aceeaşi zonă s-a identificat o spărtură de aproape un metru şi jumătate, iar alimentarea cu apă în oraş s-a oprit de luni seara.

Staţiunea Băile Tuşnad are în mod frecvent probleme cu furnizarea apei, în urmă cu un an fiind declarată chiar stare de alertă la nivel local, după ce oraşul a rămas mai multe zile fără apă, din cauza spărturilor apărute în conducta de aducţiune.

Conducta de aducţiune alimentează atât staţiunea cât şi localităţile Tuşnad, Tuşnadul Nou şi Vrabia, iar potrivit primarului, aceasta se sparge în mod frecvent pentru că lucrarea, realizată în urmă cu opt ani din bugetul naţional, nu a respectat proiectul iniţial, iar ţeava este subdimensionată.

Această problemă urmează să fie rezolvată întrucât Primăria Băile Tuşnad a câştigat un proiect de 40 milioane de lei, finanţat de Compania Naţională de Investiţii, care presupune reabilitarea şi modernizarea aducţiunii de apă şi a sistemului de alimentare cu apă a oraşului, lucrările urmând să înceapă în primăvara anului 2023.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Daca nu e de ras e de plans.Langa statiunea Tusnad este fabrica de imbuteliat apa minerala , zona e plina de izvoare si ei nu au apa curenta . ha ha ha