G4Media.ro

Staţia Spaţială Internaţională, nevoită să efectueze o manevră neprogramată pe orbită pentru…

sursa foto: flickr.com

Staţia Spaţială Internaţională, nevoită să efectueze o manevră neprogramată pe orbită pentru a evita coliziunea cu deșeuri spațiale

Motoarele vehiculului rusesc Progress MS-18 au fost pornite pentru 10 minute, accelerând viteza de deplasare a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) şi ridicând staţia cu 1,8 kilometri, transmite agenţia spaţiale ruse Roscosmos, conform DPA.

Vehiculul Progress MS-18, care este utilizat în misiuni de reaprovizionare a staţiei orbitale, este andocat în prezent la ISS.

ISS se află acum la o altitudine de 414 kilometri deasupra Pământului, după finalizarea cu succes a manevrei de sâmbătă, a precizat Roscosmos într-un mesaj publicat pe Telegram. Altitudinea maximală la care ISS poate să funcţioneze este de 438 de kilometri.

Deşeurile reprezintă o problemă tot mai importantă pentru călătoriile în spaţiu. ISS este nevoită să execute cu regularitate manevre pe orbită pentru a evita aceste obiecte, întrucât o eventuală coliziune ar putea să o distrugă.

În noiembrie, astronauţii de pe ISS s-au refugiat în două capsule spaţiale care erau andocate la staţie după ce armata Rusiei a distrus un satelit al său scos din funcţiune. Fragmente desprinse din acesta ameninţau să se ciocnească cu ISS, dar, în cele din urmă, laboratorul spaţial nu a suferit nicio avarie, relatează Agerpres.

Sursa foto: flickr.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Oamenii in loc sa caute solutii pt deseurile lor chiar din spatiu, fac bombe si virusi in laborator! Foarte destepti. Suntem condusi de niste şenile care se duc oricum naibii, si nu dau 2 bani pe ce urmeaza dupa ce ei dau coltul.

  • Păreai om normal până la faza cu virusul în laborator, acolo te-ai dat de gol ca nu ai nimic în cap.

  • Asa e ma scuzatzi: carcaletele e vreo 98.7% identic cu un virius aparut intr o mina chineza prin 2012, din 400 de mineri au murit atunci vreo 5, si la acel moment nu se transmitea de la om la om. Dupa care cercetatorii au modificat acel 1.3% si amu se transmite de la om la om. Cine i prostul?

  • Tu ești, că pui botul la tot ce zice orice habarnist pe internet în loc sa te informezi cum funcționează lucrurile. Dar dacă nu poate creierul sa gândească normal ca tot ce face e să repete ce a zis unu pe net.
   Majoritatea oamenilor prefera sa moara decât sa gândească și mulți chiar o fac, așa că nu ești singur.

  • Lumineaza ne tu luminatule. Tu te informezi direct de la biden sau din spatiu? Spune ne tu ce sa citim ca sa intelegem adevarul suprem.

  • Pune mâna pe o carte că nu te educa nimeni într-un comentariu pe net. Hai jet!

  • Pai in carti scrie ce i cu karkaletele, desteptule, nu in povestile nemuritoare pe care le citesti tu!

 2. Pohomaci….clar…..ești un rebut

 3. Nuuu, te rog…nu pot să trăiesc fără aprobarea oilor :)))