G4Media.ro

Statele Unite vor anunța un ajutor suplimentar de 275 de milioane de…

Sursa foto: Twitter / Oleksii Reznikov

Statele Unite vor anunța un ajutor suplimentar de 275 de milioane de dolari în artilerie și muniție pentru Ucraina, potrivit unor oficiali

Statele Unite ar urma să anunțe vineri un ajutor militar suplimentar de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina, în contextul în care Kievul se luptă să țină în loc avansurile trupelor rusești în regiunea Harkov, spun doi oficiali americani, potrivit Associated Press.

Aceasta va fi cea de-a patra tranșă de ajutor militar pentru Ucraina de când Congresul a adoptat la sfârșitul lunii trecute o lege privind ajutorul extern, amânată de mult timp, și vine în contextul în care administrația Biden s-a angajat să mențină un flux regulat de arme și să le trimită cât mai repede posibil pe front.

Pachetul include sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate, sau HIMARS, muniții, precum și muniții de artilerie de 155 mm și 105 mm cu cerere mare, potrivit celor doi oficiali americani. Alte elemente din pachetul de ajutor includ sisteme antitanc Javelin și AT-4; mine antitanc, vehicule tactice, arme de calibru mic și muniție pentru aceste arme, a declarat unul dintre oficiali. Ambii oficiali au vorbit sub rezerva anonimatului pentru a oferi detalii despre pachetul de ajutor înainte de anunțul public.

Acesta urmează unei întâlniri lunare de luni a aproximativ 50 de lideri din domeniul apărării din Europa și din alte părți ale lumii care se întâlnesc în mod regulat pentru a coordona obținerea unui ajutor militar mai mare pentru Ucraina. La această ultimă întâlnire, secretarul apărării Lloyd Austin a declarat că Ucraina se află într-un „moment de provocare” din cauza noului atac al Rusiei asupra Harkovului, al doilea oraș ca mărime din Ucraina. El s-a angajat să continue să pună în mișcare armele „săptămână de săptămână”.

Rusia a încercat să profite de lipsa de forță de muncă și de arme din Ucraina în timp ce țara devastată de război așteaptă sosirea unei asistențe suplimentare din partea SUA, care a fost amânată luni de zile în Congres. Forțele ucrainene au fost împinse înapoi pe alocuri, în timp ce Rusia a lovit rețeaua sa electrică și zonele civile.

În luna care a trecut de când președintele Joe Biden a semnat pachetul de ajutor extern de 95 de miliarde de dolari, care includea aproximativ 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, SUA au anunțat și au început să trimită aproape 1,7 miliarde de dolari în arme scoase din stocurile Pentagonului.

De asemenea, a anunțat o finanțare de 6 miliarde de dolari prin intermediul Inițiativei de asistență pentru securitatea Ucrainei. Aceasta plătește contracte pe termen mai lung cu industria de apărare și înseamnă că armele ar putea dura mai multe luni sau ani pentru a ajunge.

Cu acest ultim pachet, SUA au oferit acum aproape 51 de miliarde de dolari în asistență militară Ucrainei de când Rusia a invadat-o în februarie 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...