G4Media.ro

Statele Unite susţin participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice de…

Sursa foto: Flickr / White House Photo by Hannah Foslien

Statele Unite susţin participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice de la Paris, sub un steag neutru

Statele Unite susţin participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice din anul 2024, sub un steag neutru, dar se opun afişării steagurilor celor două ţări, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, conform news.ro

Dacă sportivii sunt invitaţi la un eveniment sportiv internaţional precum Jocurile Olimpice, „trebuie să fie absolut clar că ei nu reprezintă Rusia sau Belarus”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american, Karine Jean-Pierre. „De asemenea, trebuie interzisă utilizarea steagurilor, emblemelor sau imnurilor ruseşti şi belaruse. Statele Unite au susţinut suspendarea organismelor sportive din Rusia şi Belarus din federaţiile sportive internaţionale”, a amintit ea.

Participarea ori excluderea sportivilor din Rusia şi Belarus la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, este subiectul unei dezbateri tot mai largi.

Ucraina vrea ca sportivii ruşi să fie pur şi simplu interzişi de la competiţie din cauza războiului provocat de Moscova. O cerere susţinută de ţările baltice şi de Polonia.

Comitetul Olimpic din Rusia consideră, la rândul său, că sportivii săi ar trebui să poată participa la Jocurile Olimpice fără restricţii.

Comitetul Olimpic Internaţional a propus recent un program pentru organizarea revenirii sportivilor interzişi, în competiţie, sub pavilion neutru, cu condiţia ca aceştia „să nu sprijine activ războiul din Ucraina”, relatează news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Steagul neuteu sa fie capul lui Trollului platit de Rusia, Florin cu gura plina de 💩 rusesc 👍

 2. -1 rubla, esti la fel de pr0st ca si colegul tau de propaganda Florin 👍🤣

 3. @king mumu, nu, mooooie vrei tu, de aia ti-ai si pus numele king mumu a.k.a. yeban durak, asa un pic pe limba ta ca sa pricepi mai bine rusnacule.

 4. Moooie ruznacilor, moooie Eugen, moooie putin

 5. Sper sa imi aprobe comentariup pe care l-am scris ( este lung ), daca mi-l aproba te astept cu aegumente 👍

 6. Ramurica de maslin 😅

 7. Intrebare:

  Au fost oare sportivi olimpici rusi care au fost luati la mobilizare si trimisi in Ucraina sa lupte in front impotriva altor sportivi olimpici ucrainieni care lupta pe front – practic sa ii omoare pe ceilalti si viceversa?

  CUM ar putea apoi sa concureze la olimpiada?

 8. steagurile rusiastanului si belarustanului interzise…tari de nimic cu steaguri de nimic ..❌❌❌❌😎😎😎😎😎😎😎😎😎acceptarea sportivilor poate fi o lovitura buna daca ramane vreunu cu azil politic si spune lumii intregi cum e treaba icu putler …😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Nu e ca si cum pana acum nu stia care e treaba cu putler, nu avea canale media, nu putea calatori sa „spuna lumii intregi” etc. Doar ca in cel mai bun caz nu le pasa. Cine se complace sa inghita!

 9. E vreun sportiv din Rusia care a schițat vreun gest împotriva războiului? Parca mulți erau pe scena cu nebunul ala