G4Media.ro

Statele Unite şi Uniunea Europeană suspendă timp de patru luni tarifele comerciale…

Statele Unite şi Uniunea Europeană suspendă timp de patru luni tarifele comerciale legate de subvenţiile din aviaţie

Statele Unite şi Uniunea Europeană vor suspenda timp de patru luni tarifele comerciale legate de subvenţiile acordate constructorilor de avioane Boeing şi Airbus, a declarat, vineri, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite CNBC.

Acordul este un pas către rezolvarea unei dispute vechi de 17 ani, care a condus la impunerea unor tarife de retorsiune pentru exporturi ale ambelor ţări în valoare de miliarde de dolari.

Von der Leyen a spus că a vorbit vineri cu preşedintele american Joe Biden în legătură cu acest subiect.

Măsura va bloca tarifele aplicate unor bunuri în valoare de 7,5 miliarde de dolari importate din Uniunea Europeană, între care avioane, brânză şi vin, şi taxe vamale aplicate unor bunuri importate din SUA de 4 miliarde de dolari, care includ avioane, tractoare, vodcă şi tutun.

”Ne-am angajat amândoi să ne concentrăm pe rezolvarea disputei referitoare la avioane, pe baza activităţii reprezentanţilor noştri pentru comerţ. Aceasta este o veste excelentă pentru companiile şi industriile de pe ambele laturi ale Atlanticului şi un semnal foarte pozitiv pentru cooperarea noastră economică în anii care vor urma”, a afirmat von der Leyen într-un comunicat.

Casa Albă a anunţat că Biden şi von der Leyen au discutat despre cooperarea transatlantică pentru a ajuta la oprirea răspândirii Covid-19, măsuri de îmbunătăţire a economiei, despre schimbările climatice şi alte probleme.

Acest progres este o uşurare pentru Airbus şi Boeing, care au probleme din cauza scăderii traficului aerian şi a cererii de avioane, din cauza pandemiei.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Airbus

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.