G4Media.ro

Statele Unite pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de…

Sursa foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Statele Unite pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina 

Statele Unite pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care va proveni din proiectul de lege Ucraina-Israel, care nu a fost încă semnat, au declarat marți pentru Reuters doi oficiali americani.

Pachetul de ajutor include vehicule, muniții de apărare antiaeriană Stinger, muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate, muniție de artilerie de 155 de milimetri, muniții antitanc TOW și Javelin și alte arme care pot fi folosite imediat pe câmpul de luptă, au declarat oficialii, sub rezerva anonimatului.

Președintele Joe Biden a cerut Congresului american să acorde un ajutor de 60,8 miliarde de dolari Ucrainei, dar inițiativa s-a blocat când republicanii din Camera Reprezentanților au refuzat să voteze măsura timp de luni de zile.

Odată ce legea Ucraina-Israel va fi semnată, fondurile pentru refacerea stocurilor ar urma să își revină, atenuând astfel îngrijorarea Pentagonului că utilizarea Autorității prezidențiale de retragere (Presidential Drawdown Authority – PDA) pentru a ajuta Ucraina ar compromite pregătirea militară a SUA.

Autoritatea prezidențială de retragere permite președintelui să autorizeze transferul de arme în exces din stocurile americane fără aprobarea Congresului, ca răspuns la o situație de urgență.

Pe măsură ce fondurile de reaprovizionare sunt desfășurate, companiile americane de apărare ar obține mai multe contracte, pe măsură ce războiul dintre Rusia și Ucraina continuă.

Experții se așteaptă la o creștere a portofoliului de comenzi al RTX, alături de alte companii importante care primesc contracte guvernamentale, precum Lockheed Martin, General Dynamics  și Northrop Grumman, în urma adoptării legii de suplimentare a cheltuielilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează