G4Media.ro

Statele Unite au revocat vizele a peste 1.000 de studenţi şi cercetători…

Statele Unite au revocat vizele a peste 1.000 de studenţi şi cercetători chinezi

Statele Unite au revocat vizele a peste 1.000 de cetăţeni chinezi, până pe 8 septembrie, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, în cadrul măsurilor administraţiei Trump de a bloca intrarea în ţară a studenţilor şi a cercetătorilor din China care ar avea legături cu armata chineză, transmite Reuters, citată de News.ro.

“Continuăm să primim studenţii şi cercetătorii din China care nu susţin obiectivele de dominaţie militară ale Partidului Comunist Chinez”, a declarat purtătorul de cuvânt în comentarii transmise pe email.

Directorul interimar al Departamentului pentru Securitate Internă, Chad Wolf, a declarat miercuri că Statele Unite blochează vizele pentru unii studenţi post-universitari şi cercetători chinezi, pentru a-i împiedica să fure cercetări sensibile.

Wolf a reluat acuzaţiile de practici incorecte de afaceri şi de spionaj industrial din partea Chinei, inclusiv cele referitoare la tentativele de a fura cercetări legate de noul coronavirus. Acesta a mai acuzat că au loc abuzuri legate de vizele studenţilor, pentru a exploata sistemul academic american.

“Blocăm vizele pentru anumiţi studenţi şi cercetători care au legături cu strategia militară a Chinei, pentru a-i împiedica să fure şi să îşi însuşească cercetări sensibile”, a afirmat Wolf într-un discurs la Washington.

Acesta a mai spus că Statele Unite ”împiedică accesul pe pieţele noastre a produselor fabricate prin muncă forţată, cerând Chinei să respecte demnitatea fiecărei fiinţe umane”, într-o aparentă referire la abuzurile împotriva musulmanilor din regiunea chineză Xinjiang.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Foarte bine fac americanii, au furat chinezii suficient. Asa ar trebui sa procedeze inteaga lume civilizata cu acest popor lacom de bani si mancator de mortaciuni…

  • Trebuia sa faca asta acum vreo 10 ani dar i-au lasat sa-si dechida institute Confucius peste tot si i-au primit cu bratele deschise pe la NASA si prin centre de cercetare.
   Daca au reusit sa fure planurile avionului invizibil F22, ma tem ca chinezii deja au informatii cu privire la depozitele de armament ale SUA si alte informatii critice.

 2. Un lucru foarte bun, de fapt absolut necesar.
  Si multi studenti Rusi s-au aflat si se afla in aceeasi categorie, mai ales cei de la institutele/universitatile tehnologice (care tin de armata Rusa).

 3. Un lucru firesc.
  Toti acei „studenti” si „cercetatori” sunt soldati in misiune.
  Din pacate, 1000 reprezinta o parte minuscula din armatele de spioni.
  Probabil ca nimeni nu primeste pasaport fara „misiune”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.