G4Media.ro

Statele Unite au livrat Ucrainei majoritatea obuzierelor promise, susține un înalt oficial…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Hugh Llewelyn

Statele Unite au livrat Ucrainei majoritatea obuzierelor promise, susține un înalt oficial american din domeniul apărării / SUA continuă să instruiască soldați ucraineni să folosească echipament modern

SUA au livrat „mai mult de 85” din cele 90 de obuziere, arme cu rază lungă de acțiune, care au fost promise Ucrainei, precum și peste 110.000 din cele 184.000 de cartușe pentru acestea, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

Oficialul a mai spus că „mai mult de 310” soldați ucraineni au finalizat antrenamentul pentru obuziere, iar alți „peste 50” sunt în prezent în curs de pregătire, precum și un nou curs separat de două săptămâni privind întreținerea obuzierelor, care începe astăzi.

Cel puțin 20 de ucraineni au finalizat instruirea pe drona Phoenix Ghost, 60 de ucraineni au finalizat instruirea pe transportoarele blindate pentru trupe (APC) M113, alți „peste 45” terminând astăzi instruirea pe acest APC, iar 15 soldați ucraineni au finalizat instruirea pe radarul mobil de apărare aeriană Q64, o a doua clasă începând astăzi instruirea pe acest radar, a adăugat oficialul.

Cel puțin „13 livrări de la șapte țări diferite au sosit la diferite locuri de transbordare din regiune”, care au inclus „puști, piese de schimb, Humvee-uri, generatoare” și „chiar și câteva obuziere suplimentare”, a precizat oficialul.

Sursa foto: Wikimedia Commons / Hugh Llewelyn

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. urmeaza o baie de saaaange boooolsevica in regiunile ocupate de stalinistii putleristi

  • Sovieticii sunt cea mai mare forță aerospațială din univers… daca nu ploua.
   Vestea buna este că e clar că nu vor putea menține ocupația in zonele invadate,veste proasta este că mujicii spălați pe creier încă îl susțin pe Putin,deci o confruntare nucleară e pe aproape. Asta e ,macar omenirea post nucleară nu va mai avea parte de sovietici,deși conflictul ar fi catastrofal,Rusia și mujicii e clar că vor dispărea pentru totdeauna.

  • @Orck, ai halucinatii. Votka aia cu care sarbatoriti voi 9 mai e de proasta calitate, mai are uneori si metilic, cum ti-e sansa. Esti bine? 😂

 2. 10% s-au furat din pix, 10% taxa de Hunter, 15% s-au rătăcit la transport, 20% au fost vândute de racketi, 35% au fost distruse de ruși, 2-3 dacă ajung chiar pe front.

  • Vino cu dovezile, șobolan rus ce ești.

  • Iar postezi de pe banca din parc, 💩 și 💦 pe tine de la etnobotanice?! AUR olacule

 3. In loc sa se tot ascunda dupa deget ca antreneaza soldati ucraineni, NATO ar trebui sa ia problema in mana si sa intre cu trupe! Putler nu o sa aiba tupeu sa iasa din granitele Ucrainei oricum. E paralizat de frica ca ramane fara munitie in curand.

  • Ce rost are, nu se asteapta nimeni ca rusii sa tina piept unei armate occidentale.
   Cu atat mai mare umilinta daca le da cu minus versus armata fratilor ucrainieni.

 4. „Cartuse pt obuziere”…Doamne,ce traducere….

 5. Ca ex-artillerist (armata la termen) va spun ca durează luni de zile pana o grupa învață sa folosească o piesa de artilerie eficient si cu viteza necesara.

  • ca ex-troll trist, ne mai spui ceva?

  • Faci armata la termen si dureaza ani de zile sa tragi cu un tun? Poate in Rusinica, acolo da…

  • Asta ar trebui sa iti arate diferenta dintre armata ta la termen pe te miri ce piesa de muzeu si o armata profesionista de secol 21 🙂

  • Probabil ca acum 30 de ani asa era. Cand ai facut dumneata armat pe tunuri sovietice. Astia de mor pe capete, tot soldati in termen sunt. Ma mir ca nu folosesti codul morse pt a ne lumina!

  • Sunteti toti cu minte de hamsterutz : ceea ce livrează SUA sunt piese vechi, tehnologie din WWII (155mm Howitzer), operate manual.
   Nu vor face nimic notabil ucraineni cu ele …

  • Aci gresesti. Si io am facut armata la termen, tot la hartilerie, inca din aia antiaeriana. Pt cine nu cunoaste, cu rachetele e mai cu dichis, calcule, electronica, radiotehnica trafic aerian si alte ghidusii, care sa complice viata.
   Instructia de specialitate ne-a luat fix o luna. Si desfasuratul unui regiment AA (baterii rachete, artilerie, mitraliere AA, statii radar , generatoare, si restul ghidusii care trebuiau toate desfacute, montate, conectate) ne lua fix 20 de minute. Tehnica ruseasca acu 30 de ani, dar si atunci tragerea era computerizata.
   Aia cu luni de zile, ce zici matale, e perioada de instructie generala, de front (pas de defilare si formatii) , aia de infanterie, marsuri,trageri cu puscociul, sapaturi, educatie fizica, etc.

 6. Obuzierul trage cu obuze . Ce cartușe?

 7. Si cum ajung piesele astea pe front oare.. Ca doar trebuie transportate pe o infrastructură distrusa… Si transporturi vanate… Ca doar nu sunt piese mici