G4Media.ro

Statele UE şi eurodeputaţii, aproape de un acord pentru împiedicarea preluării companiilor…

Sursa foto: DoD photo by Lisa Ferdinando via Wikimedia Commons

Statele UE şi eurodeputaţii, aproape de un acord pentru împiedicarea preluării companiilor de firme străine subvenţionate de stat / În vizor – China

Ţările membre UE şi eurodeputaţii urmează să ajungă la un acord cu privire la o propunere a Comisiei Europene vizând împiedicarea preluării companiilor europene, cu o cifră de afaceri de cel puţin 500 milioane de euro, de firmele străine care beneficiază de subvenţii de stat, a declarat joi, pentru Reuters, o persoană din apropierea acestui dosar, transmite Agerpres.

În plus, cele două părţi ar urma să ajungă la un acord şi cu privire la propunerea Executivului comunitar ce vizează companiile străine subvenţionate de stat care iau parte la licitaţii publice cu o valoare de peste 250 milioane de euro, a adăugat sursa.

Joi, la Bruxelles, statele UE şi eurodeputaţii au demarat negocierile cu privire la propunerile Comisiei Europene, fiind posibil ca în cursul negocierilor planul Executivului comunitar să sufere modificări.

În luna mai a anului trecut, Comisia Europeană a venit cu o propunere prin care să poată amenda şi bloca ofertele lansate de companiile străine susţinute de stat. Chiar dacă în propunere nu este menţionată China în mod concret, ea vine după mai multe plângeri formulate de companiile europene, potrivit cărora firmele chineze beneficiază de un sprijin de stat cu care europenii nu pot concura.

Conform planului Comisiei, companiile care au primit un sprijin de minimum 50 de milioane de euro de la un stat străin în ultimii trei ani vor avea nevoie de aprobarea blocului comunitar pentru a putea încheia tranzacţii de preluare.

De asemenea, Executivul comunitar vrea să poată amenda companiile cu cel puţin 10% din cifra lor anuală de afaceri dacă va descoperi că acestea au beneficiat în mod incorect de subvenţii străine, inclusiv garanţii de stat nelimitate sau linii de credit care le-au permis să îşi devanseze rivalii europeni.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ca „Reno'”, „Danoninooo” si alte d-astea din UE n-or fi controlate la greu de stat! Cum se intreg tovarasii in a propaga comunismu’, fiecare cu versiunea lor. De exemplu in UE se propaga „bunastarea” prin comunismul climatic. Hai luati sapa in mana si fauriti „ecologie”.

  2. Excelentă vestea, mai bine mai târziu decât niciodată. Dictaturile trebuie izolate de lumea civilizată.
    UE spune adio Chinei, Rusiei și șeicilor ucigași.

  3. Numarul 2, mai bine manânca-ti cina si eject în china via rusia. Românii prefera vestul de vreo 3 secole încoace, degeaba încerci marea cu degetul.