G4Media.ro

Statele membre UE trebuie să aibă un plan național de acțiune împotriva…

Statele membre UE trebuie să aibă un plan național de acțiune împotriva rasismului până la sfârșitul lui 2022 / Comisia Europeană va lansa în acest an un premiu pentru Capitala europeană a diversității și incluziunii

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, vineri, la primul summit european antirasism, că obiectivul este ca toate statele membre ale Uniunii Europene să aibă un plan național de acțiune împotriva rasismului până la sfârșitul lui 2022 și a anunțat că, din acest an, va fi decernar un premiu pentru Capitala europeană a diversității și incluziunii.

„Două persoane aplică pentru același loc de muncă. Au: aceeași educație, aceeași experiență de lucru, aceleași vise. Dar doar unul dintre ei primește un interviu. De ce? Deoarece celălalt este negru sau are un nume arab.
Rasismul este printre noi. Este în insultele rasiale împotriva fotbaliștilor negri. Este în discriminarea persoanelor de origine romă. Este în teoriile conspirației împotriva evreilor. Este în violență și neîncredere față de migranți și refugiați”, a declarat von der Leyen.

Ursula von der Leyen a anunțat că, în curând, va fi numit un coordonator anti-rasism la nivelul Uniunii.

„Coordonatorul anti-rasism va aduce vocile oamenilor de culoare, ale minorităților etnice, ale europenilor din prima și a doua generație în centrul instituțiilor europene. Coordonatorul va reuni societatea civilă, guverne, asociații, sindicate”, a spus șefa CE.

În opinia acesteia, statele membre trebuie să se implice, iar în Planul de acțiune anti-rasism, elaborat de Comisie și lansat anul trecut, au fost îndemnate să facă același lucru.

„Obiectivul nostru este ca toate statele membre să aibă un plan național de acțiune împotriva rasismului până la sfârșitul anului viitor. Pentru că niciunul dintre noi nu este imun și toți trebuie să își asume responsabilitatea”, a spus von der Leyen.

Șefa Comisiei Europene a insistat că este nevoie de „un mesaj puternic” împotriva rasismului în întreaga Uniune, inclusiv prin intermediul legii penale.

„În cursul acestui an, vom lansa un nou premiu anual pentru Capitala europeană a diversității și incluziunii. Va pune în centrul atenției orașele în care oamenii sunt uniți de un sentiment comun de apartenență, dincolo de culoare și de originea etnică”, a mai anunțat Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană organizează, vineri, primul Summit împotriva rasismului cu ocazia Zilei internaționale pentru eliminarea discriminării rasiale (21 martie).

Sursa foto: Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Asta este cea mai mare problema a UE acum.

 2. Este Uniunea Europeana sau Uniunea Africanilor-Asiaticilor-Muslimilor

 3. „Șefa Comisiei Europene a insistat că este nevoie de „un mesaj puternic” împotriva rasismului în întreaga Uniune, inclusiv prin intermediul legii penale.”

  Ce nu este inca incriminat si ar mai trebui adaugat?

  • Mai mult stat, mai mult guvern, control de la ce scoti pe gura la dimensiunea castravetelui…cetateanul calcat mai tare pe cap din motivul x y z…

 4. Uniunea Africano-Arabo-Gitano-Orientala. Jenibil.

  Eu am inteles ca imigrantii vor sa se „integreze” cu noi, dar a intrebat UE pe europeni daca ei vor sa se integreze cu imigrantii? …nu. Raspunsul e ca niciun popor european nu doreste imigranti, de orice culoare, logic.

  O sa ajungem ca Africa de Sud in ritmul asta. Sau renaste o forma de nazism eurocentric si e mai rau.

  • „niciun popor european nu doreste imigranti, de orice culoare”

   Inafara de Germania, Anglia, Franta etc. care se bazeaza pe imigranti ca sa-si tina economiile in functiune. Aiurezi cu maxima incredere in sine.

 5. Non-europenii nu au ce cauta in Europa. Trebuiesc deportati si cetatenia retrasa, altfel Europa se destrama (cum a fost in 2015 cu refugiatii)

  Daca politicienii nu inteleg chestia asta, vor ajunge la putere lideri autoritari si vor rezolva problema cu deportari in masa si razboaie. Si asta ne va afecta pe noi romanii in mod direct, pentru ca vom fi printre primii vizati de deportari si de liderii autoritari (noi romanii suntem urati universal in Europa datorita t.i.g.a.n.i.l.o.r.)

  Europa nu va mai fi a unor maini slabe precum Merkel si Macron, ci a lui Boris Johnson, Le Pen, Wilders, Kurtz, Orban, Mateusz, Salvini. Oricine promite deportari ale non-europenilor si „refugiatilor” va castiga alegeri pe banda rulanta.

  Europa trebuie sa apartina europenilor, altfel se destrama in conflicte inter-etnice, retorica multiculturalista si legile care forteaza „diversitatea” nu au avut succes si nici nu vor avea.

 6. Ce le place politicienilor sa rezolve si sa arunce bani pe probleme fictive…
  „Două persoane aplică pentru același loc de muncă. Au: aceeași educație, aceeași experiență de lucru, aceleași vise. Dar doar unul dintre ei primește un interviu. De ce? Deoarece celălalt este negru sau are un nume arab.”
  Ce porcarie de exemplu, nu iti permiti in mediul privat sa fii discriminator ci alegi ce iti aduce profit. Poate un angajator sa fie rasist, dar pe termen lung ar avea de pierdut. De ce nu au germanii mai multi turci in politica, britanicii mai multi indieni, francezii mai multi negri samd? E bine si usor sa trasezi linii directoare pt mediul privat, dar in politica are loc doar cine trebuie 😉🤫.
  Nu exista „unity in diversity”, e cea mai mare prostie inventata de progresisti sa tina grupurile divizate. Daca vor imigrantii sa prospereze ar trebui sa adopte cultura tarilor in care au ajuns; cei care au facut-o o duc cu mult mai bine decat cei inca „uniti in diversitate”.