G4Media.ro

Statele B9 cer mai multă prezență militară americană. Aurescu: „Dacă avem o…

Sursa foto: Twitter / @PolandMFA

Statele B9 cer mai multă prezență militară americană. Aurescu: „Dacă avem o apărare puternică, putem limita comportamentul destabilizator și asertiv al Rusiei” / „Este singurul limbaj pe care Rusia îl înțelege”

Țările de pe flancul estic al NATO au cerut o prezență militară mai puternică a SUA în regiune, înaintea summitului Alianței de la Vilnius din iulie, relatează BBC.

„Trebuie să lucrăm la creșterea prezenței americane în regiunea noastră de pe flancul estic, în ceea ce privește trupele și echipamentele”, a declarat ministrul român de externe Bogdan Aurescu după discuțiile cu miniștrii de externe ai țărilor din formatul Bucharest 9 (B9).

B9 include Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia.

„Dacă avem o apărare puternică, putem limita comportamentul destabilizator și asertiv al Rusiei”, a spus Aurescu. „Este singurul limbaj pe care Rusia îl înțelege”.

În urma discuțiilor din orașul polonez Lodz, miniștrii au promis, de asemenea, sprijin suplimentar pentru Ucraina în respingerea agresiunii rusești.

„Țările din B9 sunt lideri, inclusiv în ceea ce privește mobilizarea aliaților pentru acțiuni mai îndrăznețe, așa cum a fost cazul transferului de avioane de luptă MiG-29 sau de tancuri”, a declarat ministrul polonez de externe, Zbigniew Rau.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. „Trebuie să lucrăm la creșterea prezenței americane în regiunea noastră de pe flancul estic, în ceea ce privește trupele și echipamentele”, a declarat ministrul român de externe Bogdan Aurescu”. Sa vina Rares (Domn cel Mare, samăn în PE nu are, din cap pâna în picioare !) la externe si nietzsche n-o sa mai avem nevoie de „trupele și echipamentele” lu’ Aurescu.

  2. Asertiv= caracter declarativ !

  3. Falsul ministru de externe, Aurescu ar trebuii să spună unde este armata si armamentul României în acest conflict și să mai termine cu cerșitul!

    • Sa vina Rares (Domn cel Mare, samăn în PE nu are, din cap pâna în picioare !) la externe si nietzsche n-o sa mai avem nevoie de „trupele și echipamentele” lu’ falsu’ ministru de externe Aurescu care nu spune (asa cum ar trebui, cu un singur „i”) unde este (corect: sunt, ca e mai multe, doaua) armata si armamentul României în acest conflict . Presupun ca Domnul/Doamna „taci” ne va spune (caci e clar ca Dsa stie exact unde este (sunt ca e mai multe: doaua) armata si armamentul României) daca nu va primi alt ordin.