G4Media.ro

Start-up-ul românesc Druid, care utilizează Inteligența Artificială pentru asistenţii virtuali, a atras…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Start-up-ul românesc Druid, care utilizează Inteligența Artificială pentru asistenţii virtuali, a atras o investiție de 2,5 milioane de dolari

Compania cu capital românesc Druid, fondată în 2018 de Livu Drăgan și alți antreprenori pentru a furniza tehnologia necesară realizării de asistenţi virtuali inteligenţi, a atras o investiție de 2,5 milioane de dolari din partea unor fonduri de investiții și investitori privați, potrivit unui comunicat de presă.

Investiția principala a venit de la fondul de investiții GapMinder, cu suma de 2,2 milioane de dolari, iar restul sumei a fost investită de Early Game Ventures şi investitori privaţi.

Astfel, compania specializată în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi (chatboţi) pentru organizaţii de tip Enterprise devine unul dintre cele mai bine capitalizate startup-uri din România, cu investiți totale în valoare de 5,8 milioane de dolari atrase de la lansarea din 2018.

Veniturile recurente DRUID au crescut cu 580% în 2020 faţă de 2019, în contextul în care estimările pe piaţa soluţiilor conversaţionale bazate pe inteligenţă artificială sunt de creștere cu o rată medie de 22% în următorii patru ani, ajungând la 13.9 miliarde de dolari în 2025, conform unui studiu Marketsandmarkets. Druid este o companie care utilizează Inteligența Artificială ca să dezvolte asistenţi virtuali inteligenţi, de tipul celor utilizați de bănci sau companii de telecomunicații pentru clienții care au nevoie de informații.

În septembrie 2020, Druid își anunța intrarea pe piețele din Australia și Noua Zeelandă printr-un parteneriat cu corporația australiană Microelectronic. (Foto: Druid)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.