G4Media.ro

Stars and Stripes: Militarii americani au finalizat modernizarea bazei aeriene de la…

Sursa foto: General Atomics Aeronautical (ga-asi.com)

Stars and Stripes: Militarii americani au finalizat modernizarea bazei aeriene de la Câmpia Turzii, un proiect de 34 de milioane de dolari / Pe lângă avioanele de luptă, Forțele Aeriene ridică în mod curent și drone MQ-9 Reaper

Oficialii militari americani au marcat, marți, finalizarea unei modernizări de 34 de milioane de dolari la o bază strategică din centrul României, unde se cheltuiesc peste 100 de milioane de dolari pentru inițiative care vizează extinderea desfășurării forțelor aeriene americane în sud-estul Europei, transmite Stras and Stripes, citată de Rador Radio România.

Lucrările de la Baza Aeriană 71, cunoscută și sub numele de Câmpia Turzii, includ o nouă facilitate de operațiuni pentru escadrilă, hangar pentru avioane și zonă de parcare, potrivit unui comunicat al Corpului Inginerilor Armatei SUA.

Facilitatea de operațiuni va fi folosită ca „centru de control” pentru planificarea și conducerea misiunilor care operează de la bază, a spus Corpul.

Între timp, un nou hangar pentru avioane de 14.000 de metri pătrați a fost proiectat pentru a găzdui mai multe avioane de război ale NATO.

„Aceste proiecte ajută la asigurarea că baza poate sprijini operațiunile aeronavelor și echipajelor din SUA și NATO”, se arată în declarație.

România este un punct de interes pentru Pentagon, în timp ce încearcă să intensifice operațiunile în regiunea Mării Negre.

Inițiativele de la Câmpia Turzii fac parte dintr-un program mai amplu de construcție la bază, care presupune alte nouă proiecte și depășește în total 100 de milioane de dolari.
Alte 220 de milioane de dolari pentru construcție sunt destinate altor facilități din România, inclusiv unui teren de antrenament de la Cincu și de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, care servește ca principal centru al armatei americane în România.

Proiectele românești „contribuie la pregătirea și capacitatea de reacție a forțelor americane în Europa” și „consolidează apărarea colectivă și securitatea aliaților NATO”, a declarat marți Roger Vogler, șeful departamentului de inginerie și construcții al districtului Europa al Corpului.

Eforturile sunt finanțate prin inițiativa europeană de descurajare a Comandamentului European al SUA, care se concentrează pe creșterea capacităților militare de fortificare a teritoriului NATO împotriva unei potențiale agresiuni ruse.

În ultimii ani, avioanele de vânătoare ale Forțelor Aeriene au făcut rotații la Câmpia Turzii, dar erau necesare îmbunătățiri pentru ca SUA și aliații să extindă operațiunile.
Fără îmbunătățiri, Forțele Aeriene ar fi limitate în desfășurările la bază, a spus serviciul în 2020, când căuta finanțare pentru proiecte.

Pe lângă avioanele de luptă, Forțele Aeriene ridică în mod curent și drone MQ-9 Reaper de la Câmpia Turzii, oferind aliaților o capacitate de supraveghere suplimentară, nu departe de granița României cu Ucraina.

Generalul de brigadă al Forțelor Aeriane Române, Micloș Cătălin-Eugen, comandantul de la Câmpia Turzii, a spus ca îmbunătățirile sunt un semn de creștere la bază, unde „totul devine din ce în ce mai bun”.

Sursa: Stripes/ Rador Radio România / Traducerea: Cristina Zaharia

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...