G4Media.ro

Starea de alertă se prelungește încă 30 de zile. Rămân în vigoare…

Starea de alertă se prelungește încă 30 de zile. Rămân în vigoare certificatul verde digital pentru acces la diverse activități de la incidența de 3 la mie și restricțiile suplimentare când se depășește pragul de 6 la mie

UPDATE: Guvernul a adoptat hotărârea prin care, din 10 octombrie, se prelungește starea de alertă cu 30 de zile, fiind continuate măsurile care deja sunt în vigoare.

„Proiectul nu vine cu nimic nou. Este doar prelungirea situației care este acum. Experții juriști au aprecizat că e un act de administrare”, a explicat Raed Arafat.

Știrea inițială: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care se prelungește starea de alertă în România pentru încă 30 de zile, începând cu 10 octombrie.

Măsurile propuse sunt cele în vigoare și acum.

Astfel, rămâne în vigoare certificatul verde digital pentru acces la diverse activități de la incidența de 3 la mie. În continuare, sunt exceptați copiii mai mici de 12 ani.

Se mențin și restricțiile suplimentare atunci când se depășește pragul de 6 la mie, când au acces doar persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală, la competiții sportive, cinema, spectacole, concerte, nunți, botezuri, mese festive.

Hotărârea CNSU trebuie validată prin hotărâre de Guvern.

Guvernul s-a întrunit în ședință la ora 19.00.

Hotărârea CNSU poate fi consultată aici.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Care „guvern”?

  • Nimic nu opreste Parlamentul sa vina cu o lege care sa reglementeze starea de alerta/urgenta etc.
   De fapt, nu l-a oprit nimic in ultimul an si jumatate….

  • PNL și PSD, nu ai timp de bălăriile astea, llei lucrează cu drag și spor la o strategie cum sa manipuleze populația, ce sa ii mai zică, ca să ii lase puțin în pace, nu de altceva dar nu trebuie sa fie deranjați deoarece au de furat 10 miliarde euro!

 2. Restrangerea libertatilor se poate face doar prin lege! Traim insă pe Krypton, unde Superman, ajutat de Krypto-PSD-ii fac ce vor muschii lor, chiar daca in fata publicului se scuipa, in spate se pupa! Jalnic!

 3. Pai guvernul a fost suspendat și este în provizorat,neputând legifera nici o hotărâre de guvern,nici măcar prelungirea stării de urgență,fiind nelegitimă hotărârea lor.
  Așa că despre ce vorbim ?.

 4. Pai guvernul nu are legitimitate juridică de a lua hotărâri de urgență,fiind suspendat prin moțiune de cenzura.
  Despre ce vorbim aici ?.

 5. Pai guvernul a fost demis prin moțiune de cenzura și este în provizorat .Nu poate lua decizii legislative și legitime.
  Așa că despre ce vorbim ?.