G4Media.ro

Stânga radicală din Franța își anunță sprijinul pentru Hamas, organizația care a…

Sursa foto: Facebook / Jean-Luc Mélenchon

Stânga radicală din Franța își anunță sprijinul pentru Hamas, organizația care a lansat atacurile teroriste soldate cu sute de civili uciși în Israel

A doua zi după ce luptătorii Hamas au lansat atacuri teroriste asupra Israelului, ucigând câteva sute de persoane și rănind alte mii, mai mulți lideri ai partidelor de stânga din Franța și-au anunțat sprijinul pentru Hamas, transmite Le Figaro.

Jean-Luc Mélenchon și o serie de susținători ai mișcării sale Franța Nesupusă (Manuel Bompard, Louis Boyard etc.) au refuzat să califice atacul Hamas drept unul terorist, potrivit Le Figaro, în ciuda dovezilor că atacatorii Hamas au ucis cu sânge rece sute de civili israelieni.

Mișcările și grupurile de extremă stânga din Franța au mers chiar mai departe, aprobând de data aceasta atacurile Hamas împotriva civililor.

Este în special cazul Parti des Indigènes, care a luat naștere din Mouvement des Indigènes de la République creat în 2005 de Houria Bouteldja, purtătoarea sa de cuvânt, și Youssef Boussoumah. Bazat pe o ideologie postcolonială, acest mic grup își dedică cea mai mare parte a discursului său denunțării istoriei coloniale a Franței și a persistenței unui presupus rasism sistemic în țară, precum și susținerii cauzei palestiniene și denunțării politicilor Israelului, transmite Le Figaro.

Duminică, Parti des Indigènes a postat pe Twitter: „Fie ca Rezistența palestiniană, care își desfășoară acțiunea cu determinare și încredere în condiții eroice, să primească toată fraternitatea noastră militantă în aceste ore teribile. Palestina va învinge, iar victoria ei va fi a noastră”.

Acest mesaj a fost însoțit de un desen cu luptători Hamas pătrunzând pe teritoriul israelian cu un avion ultraușor: aceștia sunt luptătorii care au semănat teroarea în rândul populațiilor de la frontieră, masacrându-i în special pe participanții la o petrecere rave organizată în deșert, nu departe de Gaza. Sâmbătă, în ziua în care Hamas și-a început atacurile împotriva civililor israelieni, același cont de Twitter a proclamat: „Glorie rezistenței palestiniene”.

Această luare de poziție a făcut obiectul a numeroase reacții de indignare, printre care cea a Simonei Rodan-Benzaquen, directoarea Comitetului Evreiesc American în Franța și în Europa, care a interpelat public guvernul în legătură cu aceste afirmații, amintind de sancțiunea suferită în Franța pentru apologia terorismului.

Pe contul personal de Twitter, unde a salutat și ea ofensiva Hamas, scriind că „rezistența este un drept”, Houria Bouteldja consideră, de asemenea, că „ceea ce se întâmplă în prezent în Palestina este un test” pentru stânga franceză. Într-o serie de tweet-uri, militanta indigenă a analizat reacțiile din cadrul France Insoumise, întrebându-se dacă partidul lui Jean-Luc Mélenchon este pe cale să întoarcă spatele chestiunii palestiniene.

Parti des Indigènes a primit sprijinul contului Islam & Info și al managerului acestuia, Elias d’Imzalène, un militant islamist aflat în spatele mai multor acțiuni împotriva legii privind separatismul, a interzicerii abaya și a expulzării imamului Iquioussen.

Personalitate marcantă a mișcării post-coloniale de stânga, politicianul și activistul Françoise Vergès a legitimat duminică atacul Hamas, scriind pe Twitter: „Pe de o parte, există o ocupație colonială cu violența sa sistemică, rasismul structural, iluzia democrației, furtul de pământ și tortura; pe de altă parte, există o luptă legitimă pentru eliberare. Nimic altceva. Palestina va învinge!”

Colectivul Revoluția Permanentă, care cheamă la mitinguri pe 18 octombrie pentru a cere ca Franța să-l elibereze pe teroristul libanez pro-palestinian Georges Ibrahim Abdallah, și-a proclamat, de asemenea, sprijinul pentru Hamas pe site-ul său după atacul asupra Israelului. „Rezistența în fața opresiunii și a colonialismului nu este terorism”, a scris Philippe Alcoy într-un lung articol publicat sâmbătă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Nu e de mirare. Le Pen mare abonata la banii rusesti e de partea teroristilor si a cr!minalilor din coalitia RuZia-Iran-Gaza-Koreea de Nord.

  • degeaba esti rege… Le Pen e radical de dreapta … dar e ok sa dai cu textul pe unde poti poate poate … Iar aia radical de stanga sunt comunistii = rusii, aici ai avut dreptate.

   ce e distractiv in toata chestia asta e ca si unii si altii, desi se „uräsc” de mo.ar.te, sunt finantati tot de rusi…

  • Mai mult decat titlul articolului se pare ca nu ai citit. Marine le Pen e de dreapta si deja a condamnata atacurile Hamas, dar si declaratiile aiuritului din articol. Esti un bot trist.

  • Le Pen e de dreapta. Asta de tine cu Hamas, ce sa vezi, e un comunist.

  • Doctrinele dunt pentru imb3cilii de mai sus. Le Pen e Sosoaca de Paris care imparte banii primiti de la banca ruseasca si celorlalte potai extremiste de stanga sau de dreapta.

 2. Totul este sa vezi de unde vin banii. Follow the money. Este simplu si probabil ca serviciile stiu foarte bine.

 3. In afara de civilii nevinovati nu e nimic de sprijinit in Palestina.

 4. Ils sont fous , ces … nu pot scrie , ca ar fi nepublicat.