G4Media.ro

Stănescu, atac la Dragnea: PSD a scăzut sub 25% în sondaje /…

Stănescu, atac la Dragnea: PSD a scăzut sub 25% în sondaje / I-am cerut să facă un pas în spate, nu retractez

Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării încă în funcție după ce Klaus Iohannis a refuzat să îl revoce din funcție, a lansat marți un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea, căruia i-a cerut din nou demisia din fruntea partidului, arătând că PSD s-a prăbușit în opțiunile electoratului, ajungând la sub 25% în sondaje.

Ședința conducerii PSD (CEX) a votat după mai multe ore de discuții schimbarea lui Paul Stănescu de la ministerul Dezvoltării și din funcția de vicepremier. În locul lui a fost numit Ilan Laufer, fost ministru pentru IMM-uri în guvernul Tudose. Potrivit unor surse, ar fi fost doar șase voturi în favoarea lui Stănescu din cele peste 60 din CEX (detalii aici).

Comunicatul integral transmis de Paul Stănescu: 

„După cum am văzut cu toţii, luni, 19 noiembrie, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a luat decizia execuţiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea!

De aproape trei luni, tensiunile din Partidul Social Democrat par să nu se mai termine, iar programul politic și guvernamental, care ne-a ajutat să câştigăm alegerile, pare să fi trecut în plan secund, în favoarea intereselor personale.

PSD guvernează România de aproape doi ani, cu rezultate economice pozitive. Avem o creștere economică sustenabilă, un nivel record al veniturilor statului, o îmbunătățire a absorbției fondurilor europene, am crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale și subvențiile pentru agricultori, avem cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani şi cel mai redus nivel al șomajului. Cu toate acestea, paradoxal, PSD scade în opţiunile electoratului, sondajele indică o preferinţă de sub 25%, cu mult sub scorul obținut la alegerile parlamentare din anul 2016.

Am acţionat ca un politician responsabil şi i-am cerut public să facă un pas în spate, să analizăm situația în care ne aflăm și să hotărâm ce măsuri trebuie să luăm pentru oprirea acestei tendințe! Am cerut consolidarea structurilor partidului! Ca şi alţi colegi de-ai mei, am avut curajul de-a spune adevărul şi de-a trage semnale de alarmă, având o altă opinie decât preşedintele partidului!

Am fost și sunt orientat către obiective cu impact la nivelul populației, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a constituit-o zona de sănătate, educație, locuire, apă şi canalizare! Practic, aceste priorități au rezultat din nenumăratele discuții cu primarii şi cu președinții de consilii județene, cu care m-am întâlnit atât la minister, cât mai ales în vizitele mele prin toată ţara! Pentru că trebuie să fim receptivi la nevoile cetățenilor!

De când sunt ministru, din octombrie 2017, până în prezent, Programul Naţional de Dezvoltare Locală a ajuns la o rată de contractare de 97%, am semnat peste 6.000 de contracte de finanţare prin PNDL şi nu există localitate în ţara asta fără a avea deschis cel puţin un şantier pentru dezvoltarea infrastructurii!

De asemenea, cadastrul este un subiect la fel de important ca și cel al locuințelor! Discutăm, practic, de cadastrarea gratuită pentru o categorie de români care, din rațiuni economice și financiare, nu își pot înregistra suprafața aflată în proprietate, iar impactul la nivel rural este imens! Avem o alocare de 913 milioane euro şi, în prezent, sunt înregistrate peste 11,6 milioane de imobile din totalul de 40 milioane existente; la finalul anului 2018, va fi înscris peste 70% din terenul agricol, iar la finalul anului 2019, va fi înregistrată întreaga suprafață (aproape 10 milioane de hectare de teren arabil).

Nu în ultimul rând, prin Compania Naţională de Investiţii, doar în acest an am inclus la finanțare 479 de obiective, iar anul trecut am finalizat 95 de obiective de investiții. Finanțăm 30 de cămine studențești (care totalizează 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de instituţii de învăţământ superior de stat, din 13 oraşe cu centre universitare), investim în infrastructura sportivă necesară desfăşurării, în condiţii optime, a organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la București (stadioanele Steaua, Dinamo, Arcul de Triumf şi Giuleşti).

Toate aceste cifre vorbesc de la sine, sunt realități despre care unii au considerat că se pot amâna, dar eu am preferat să fiu omul faptelor! Poate, mai puțin al vorbelor, dar, cu siguranță, al faptelor, şi le mulţumesc şi pe această cale, tuturor colegilor din minister, alături de care am făcut până acum o echipă extraordinară!

Nu retractez nimic din ce am spus public despre situaţia în care se află acum Partidul Social Democrat, pentru că sunt şi rămân un om onest, care nu urmărește interese personale, ci salvarea României!

Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit şi cred cu toată convingerea că trebuie să rămânem uniți, să continuăm guvernarea, iar PSD să rămână un partid de stânga modern și progresist, cu vocație europeană, şi cea mai importantă forță politică a țării, capabilă să câștige alegerile europarlamentare și prezidențiale din anul 2019, precum și pe cele locale și parlamentare din 2020!”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

 1. Ca doar n-o fi fraier Dragnea bos, sa plece urechea la orice derbedeu…

  • mai precis, ca doar nu o pleca cainele de la macelarie!!!
   ori tine cu dintii de functie, ori merge la puscarie…onoare nu are, il doare undeva de cateva milioane de oameni- el sa fie bine, tara poate sa moara la 100 de ani de la Marea Unire…

  • nu te supara ca ti-a sarit un pic de sperma de sas pe cornee :DDDD

  • Mai exact ,sa plece urechea la orice derbedeu Asistat…….

  • stanescu cel mut, de ce nu s-a laudat cu ce a facut decat abia acum ? din doua motive:

   1 ori umfla datele / cifrele ca sa dea bine, deci e un mincinos

   2. ori nu le-afacut pubilce pt ca populatia sa ramana cu impresia ca psd-ul nu face nimic, deci e un insider care lucreaza pt kwj (din momentul in care i s-a promis sefia partidului)

   eu nu am auzit de omul asta pana de cand fu propulsat in frunte. e la fel de cenusiu ca csolos

   stiu servicile pe ce oameni sa „parieze”

 2. Cui prodest?

 3. Sondajele raman inofensive cata vreme PNL s-a fosilizat iar restul opozitiei se zbate in neant.

 4. Wow, 97% grad de contractare proiecte prin PNDL unde nici macar nu trebuie sa ai proiecte bune, ci doar sa ai ceva proiecte acolo că să poți lua banii.

  Proiecte pe fonduri europene nerambursabile pe când? Sau alea nu sunt de nasul hoților din PSD?!

  • Pai si comision de unde sa isi traga daca folosesc fonduri europene unde transparenta e maxima la plati? Cui sa ii convina cand CE se sesizeaza imediat? Nu mai bine parteneriat public privat? Ca vor fi selectate netransparent acele firme care cotizeaza mai bine. Asta e diferenta dintre gandirea de vest, care pleaca de la transparenta asa cum e pentru solutii constructive, versus gandirea comunista: adevarul sub pres, pumnul in gura, negocieri cu usile inchise, estomparea criticilor

 5. Am plins cind am citit declaratia domnului in cauza!

 6. Dintre toți colegii ăia curajoși, au mai rămas exact doi: el, Firea si cu Fifor

 7. Cat rahat mananca si asta

 8. Minciuni si prostitutie politica! Dar cel mai tare tot Fifor a fost. Auzi, sa multumesti ca-ti este acceptata demisia!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Stanescu nu e decat un comunist speriat de ascensiunea si puterea lui Dragnea si in care a inceput sa vada un nou Ceausescu.

 10. Onestitatea celui numit timp de 2-3 decenii „baronul Mihai Stanescu se va vedea azi. E simplu de tot. Veorica Dancila a mutat premature in numele lui Dragnea si a cerut demisiile lui Stanescu si Sova.
  Daca Mihai Stanescu refuza, whatever stilul in care o va face, atunci da, continua lupta. Si se va confirma si replica lui de luni, „aveti multa rabdare”. Va fi interesant. Daca insa isi va prezenta demisia si-l va lasa pe Iohannis fara munitie la tunul de 400 mm, atunci, da, nu e decat in baron PSD, in fel de Oprisan mai oltean.

  Personal, cred ca lupta sincer cu Dragnea, iar ceata de pulifrici Codrin, Manda Valcov are de ce si de cine sa se teama. In definitive, meciu pentru locul mascu;lului alfa se joaca in aceste zile. Nu dupa incarcerarea lui Daddy