G4Media.ro

SRI predă cursuri de securitate cibernetică în 3 licee din Brașov

sursa: Alba24.ro

SRI predă cursuri de securitate cibernetică în 3 licee din Brașov

Elevii din liceele brașovene, Dr. Ioan Meșotă, Andrei Șaguna și Grigore Moisil învață detalii legate de securitatea cibernetică direct de la specialiști SRI, în cadrul unui proiect al serviciului de securitate, informează Bună Ziua Brașov.

Serviciul Român de Informaţii a dezvoltat prin Centrul Naţional Cyberint un proiect dedicat tinerei generaţii, considerată vulnerabilă în faţa criminalităţii cibernetice.

Vinerea Cyber este organizată de două ori pe lună şi se adresează liceenilor, în cadrul parteneriatului pe care serviciul cibernetic din cadrul SRI îl are cu primul hub cibernetic din Regiunea Centru şi al doilea din ţară, Braşov Cyber Hub, inaugurat de Agenţia Metropolitană Braşov, la jumătatea anului 2021.

„Încă de anul trecut, am pus Braşovul pe harta securităţii cibernetice. Ştim foarte bine că România deţine directoratul pe cyber security, la nivel european, şi are un rol important în ceea ce priveşte securitatea pe internet şi la nivelul NATO. Cyber Hub-ul a necesitat o perioadă de un an şi jumătate de căutări şi cercetări. Avem alături de noi şi Cyberint care aparţine SRI-ului, dar şi mari companii. Unul dintre scopurile principale vizează educaţia şi pregătirea oamenilor în acest domeniu”, a spus directorul general al Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David.

Iniţial, grupul ţintă a vizat clasele de mate-info, aproximativ 100 de elevi, însă cursurile au devenit accesibile tuturor elevilor din aceste licee, indiferent de profil, informaţia fiind diseminată către toţi elevii din licee.

În mod concret, de două ori pe lună, în cadrul întâlnirilor „Vinerea Cyber”, elevii au ocazia să stea de vorbă, să afle şi să aplice informaţiile direct de la experţii în cibernetică ai SRI-ului, dar şi cu cei ai unor mari companii de profil.

sursa foto: Alba24.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Titlul corect ar fi fost: sri recruteaza direct din licee

  • m-a amuzat un cuvant din stire o exprimare „informatia fiind diseminata”….
   pai cu asta se ocupa ei….colectare,clasificare,centralizare,diseminare informatii…
   doar ca si „informatia” are un ciclu de viata.
   sfarsitul ciclului de viata al informatiei insemna declasificare,desecretizare,distrugere informatii.
   asa ca si informatiile ajung „fiare vechi”.
   detalii tehnice cu cybersecurity….securitate informatica,securitate fizica(a masinilor de calcul si a retelelor)….contramasuri….masini virtuale…entitati de inteligenta artificiala…
   Cam asta e…si „informatiile” ajung „fiare vechi’.
   Toate Bune!!!

  • Corect!🤣

 2. Coloneii Dragomir trebuie crescuți de mici.

 3. eu cand citesc „în cadrul unui proiect” ma gandesc la faptul ca e cu multe milioane de euro.
  pentru niste povesti.

  • Da,Stiu,aveti Dreptate.
   Sunt doua aspecte aici.
   1.Sunt niste „bani europeni” de tocat pe niste „proiectele”
   2.Este vorba de „aflarea in treaba”…”dracu cand nu are ce face isi cantareste coada”.in domeniu se pot face alte lucruri utile…in sfarsit…sa-i controleze aia care-i platesc si ii pun sa faca astfel de activitati.

 4. Securitate cibernetica? Poate securitate informatica.

 5. Unii se remarcă din liceu prin turnătorii şi pupincurism, abilităţi la mare căutare în junta militară.

 6. poate incearca la toate liceele din Orasul Brasov.

  sau in restul e clar cata scoala se face de nu sunt amintite de nici un fel ? „elitele” conteaza, restul sunt de umplutura