G4Media.ro

Spotify va clona vocile podcasterilor și le va traduce în alte limbi

Sursa foto: Unsplash/ Alexander Shatov

Spotify va clona vocile podcasterilor și le va traduce în alte limbi

Spotify va clona vocile podcasterilor și le va traduce în alte limbi, transmite The Verge. Un parteneriat cu OpenAI le va permite podcasterilor să își reproducă vocile pentru a crea automat versiuni ale emisiunilor lor în limbi străine.

Ce s-ar întâmpla dacă cei care fac podcasting ar putea să apese pe un comutator și să vorbească instantaneu o altă limbă? Aceasta este premisa care stă la baza noii funcții de traducere vocală a Spotify, care reproduce podcasturi în alte limbi folosind propria voce a autorului podcastului.

Compania a încheiat un parteneriat cu o mână de podcasteri pentru a traduce episoadele lor din limba engleză în spaniolă cu noul său instrument și intenționează să lanseze traduceri în franceză și germană în următoarele săptămâni. Lotul inițial de episoade va fi realizat de câteva nume mari, printre care Dax Shepard, Monica Padman, Lex Fridman, Bill Simmons și Steven Bartlett. Spotify plănuiește să extindă grupul pentru a include The Rewatchables de la The Ringer și viitoarea emisiune a lui Trevor Noah.

Iată una dintre traducerile făcute de Spotify într-un episod al emisiunii lui Fridman:

  • ”Coloana vertebrală a funcției de traducere este instrumentul de transcriere vocală Whisper de la OpenAI, care poate transcrie discursul în limba engleză și poate traduce alte limbi în engleză. Dar instrumentul Spotify merge dincolo de traducerea din vorbire în text – funcția va traduce un podcast într-o altă limbă și îl va reproduce într-o versiune sintetizată a vocii autorilor”.

„Prin potrivirea vocii proprii a creatorului, Voice Translation oferă ascultătorilor din întreaga lume puterea de a descoperi și de a se lăsa inspirați de noi podcasteri într-un mod mai autentic decât oricând”, a declarat Ziad Sultan, vicepreședintele pentru personalizare al Spotify, într-un comunicat.

OpenAI se află probabil și în spatele părții de replicare vocală a acestei noi funcții. Compania de inteligență artificială face câteva anunțuri în această dimineață, inclusiv lansarea unui instrument care poate crea „un sunet asemănător cu cel uman doar din text și câteva secunde de mostre de vorbire”. OpenAI spune că limitează în mod intenționat cât de mult va fi disponibil acest instrument din cauza preocupărilor legate de siguranță și confidențialitate.

Probabil că acesta este, în parte, motivul pentru care Spotify spune că tehnologia de traducere este testată doar cu un „grup select” de podcasteri pentru moment. Compania nu a precizat cât de mult intenționează să pună la dispoziție acest instrument sau când să ne așteptăm la o extindere.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...