G4Media.ro

Sportivele române Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar și antrenorul lotului olimpic, Antonio…

sursa foto: Facebook/ Federatia de Canotaj

Sportivele române Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar și antrenorul lotului olimpic, Antonio Colamonici, nominalizați la premiile Federaţiei Internaţionale de Canotaj 2022/ Campioanele olimpice la Tokyo au obținut aurul și la Europene și Mondiale

Sportivele române Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au fost nominalizate în cadrul premiilor Federaţiei Internaţionale de Canotaj pe 2022 (World Rowing Awards 2022) la categoria ”cel mai bun echipajul feminin al anului”.

Campioanele olimpice la Tokyo 2020 în proba de dublu vâsle feminin au câştigat în acest an medalii de aur la Europene, atât la dublu vâsle feminin, cât şi la 8+1 feminin, dar şi la Campionatele Mondiale, la dublu vâsle feminin.

Ancuţa Bodnar a devenit campioană mondială exact în ziua în care a împlinit 24 de ani, iar Simona Radiş a câştigat două medalii de aur în mai puţin de o oră, în probele de dublu vâsle feminin şi 8+1 feminin, performanţă istorică pentru România, precizează Federaţia Română de Canotaj.

Contracandidatele româncelor vor fi britanicele Emily Craig şi Imogen Grant (dublu vâsle, categorie uşoară), britanicele Heidi Long, Rowan Mckellar, Samantha Redgrave, Rebecca Shorten (patru rame) şi olandeza Karolien Florijn, simplu vâsle.

La categoria ”cel mai bun antrenor al anului” a fost nominalizat şi italianul Antonio Colamonici, antrenorul lotului olimpic al României. Ceilalţi tehnicieni nominalizaţi pentru această distincţie sunt Christian Felkel (Marea Britanie), Michelle Darvill (Olanda) şi Viaceslav Zagreba (Ucraina).

Câştigătorii vor fi desemnaţi de World Rowing pe data de 4 decembrie.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...