G4Media.ro

Sportiva Krisţina Ţimanouskaia, care a refuzat să revină în Belarus după Jocurile…

Sportiva Krisţina Ţimanouskaia, care a refuzat să revină în Belarus după Jocurile Olimpice, vrea să concureze pentru Polonia

Sportiva belarusă, Krisţina Ţimanouskaia, care a refuzat să revină în Belarus după Jocurile Olimpice de la Tokyo, îşi doreşte să concureze pentru Polonia, ţara care i-a acordat viză umanitară, potrivit News.ro.

Atleta a anunțat că vrea să stea permanent în Polonia și a efectuat demersurile necesare pentru a obține cetățenia poloneză. În mod normal, rezolvarea unor astfel de solicitări poate dura până la trei ani, dar Ţimanouskaia speră ca autoritățile să accelereze procesul în cazul său, datorită circumstanțelor speciale.

După ce a criticat instanțele sportive din Belarus, sportiva a fost amenințată cu repatrierea forțată de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Astfel, sportiva în vârstă de 24 de ani a plecat din Japonia în Polonia, stat care i-a acordat o viză umanitară.

Comitetul Internaţional Olimpic a ajutat-o pe Krisţina Ţimanuskaia, oferindu-i protecția poliției în timp ce se afla pe Aeroportul Tokyo-Haneda, din cauza temerilor legate de întoarcerea forțată în Belarus și o posibilă condamnare la închisoare.

Sursa foto: Twitter/ @tutby

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. din cate mi-am dat seama din prima store despre ea, femeia este o mare patrioata bielorusa

  2. Nu va agitati, Lukasenko o repatriaza imediat ce va participa la vreun concurs intr-o tara in afara Poloniei. Manualul lui Putin este pe biroul lui si citeste cite un paragraf in fiecare zi.