G4Media.ro

Spitalul Militar din Iași va intra în circuitul suport COVID și va…

Spitalul Militar din Iași va intra în circuitul suport COVID și va trata cazuri ușoare și medii/ Tătaru: Este o patologie care poate fi controlată în acest moment, dar în medicină există bolnavi, nu boli, şi evoluţia poate fi nefastă uneori

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, sâmbătă, că Spitalul Militar din Iaşi va deveni spital suport pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, precizând că la Iaşi paturile de terapie intensivă sunt ocupate aproape în totalitate, fără ca vreun pacient să aibă nevoie de ventilator, transmite News.ro.

”Am evaluat Spitalul Militar din Iaşi, cu acordul ministrului Nicolae Ciucă. De mâine (duminică – n.r.) sau de luni acest spital va fi introdus în circuitul suport COVID. Am evaluat ca un număr de cazuri cu simptomatologie uşoară şi medie care vin la Iaşi din alte judeţe să fie redirecţionate în acele judeţe şi spitalizate acolo pentru a păstra spitalele din Iaşi doar pentru cazurile severe şi critice. Am putut vedea în Iaşi aproape pline paturile de Terapie Intensivă, dar la această oră nu avem niciun pacient pe ventilator. Este o patologie care poate fi controlată în acest moment, dar să nu uităm că în medicină există bolnavi, nu boli, şi evoluţia poate fi nefastă uneori“, a spus ministrul Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă la Iaşi.

El a menţionat că la Spitalul Militar din Iaşi capacitatea pentru pacienţii cu COVID-19 poate ajunge şi la 40 de paturi, din care şase la Terapie iItensivă.

“Vrem să meargă acolo cazurile uşoare şi medii, nu cazurile grave“, a precizat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că situaţia înregistrată sâmbătă la nivel naţional, cu 1.350 de cazuri raportate şi 448 de pacienţi la ATI, poate fi gestionată fără probleme.

sursa foto: IGSU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.