G4Media.ro

Spitalul Județean Giurgiu poate face în sfârșit teste pentru coronavirus, la trei…

Spitalul Județean Giurgiu poate face în sfârșit teste pentru coronavirus, la trei luni de la izbucnirea pandemiei

Laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a primit autorizaţie sanitară de funcţionare şi va putea face teste pentru detectarea coronavirusului, transmite Agerpres.

Giurgiu, cu 212 cazuri, este unul dintre județele cu cele mai puține cazuri confirmate de infectare cu coronavirus. Primul caz de coronavirus a fost raportat în România în 26 februarie, exact în urmă cu trei luni.

Laboratorul va fi inclus pe lista entităţilor publice care îndeplinesc criteriile de selecţie pentru includerea în sistemul naţional de diagnostic specific pentru infecţia cu noul coronavirus, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Giurgiu.

„Spitalul Judeţean de Urgenţa Giurgiu urmează să fie inclus în Programul naţional de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare – testare RT-PCR. În acest fel una dintre priorităţile Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu şi a Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu este pe calea finalizării, îndeplinind astfel un deziderat al sănătăţii publice”, se arată în comunicatul semnat de directorul executiv al DSP Giurgiu și citat de Agerpres.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Populatia in general are nota 10 , politicul maxim 5 ! Auzi sa stai 3 luni ca sa autorizezi un aparat de PCR , nelutu avea treaba la tv , era parerolog sef !

    • Exagerati, la inceputul distractiei ii numarai pe degetele de la o mina pe cei care puteau face teste. Ca astia de la Giurgiu prind mai greu, asta e, se mai intimpla.

    • amice ai gresit , sau esti prost informat , cele mai multe aparate capabile sa faca teste rt-pcr pur si simplu nu au fost autorizate de MS care in unele cazuri a lungit mai mult de o luna procesul !

  2. Tot e bine ca nu i-a prins toamna.

  3. Poftim?!!! Badalau, al dracului smecher!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.