G4Media.ro

Spitalul Județean din Focșani a dat anunț de angajare pentru aproape 150…

Spitalul Județean din Focșani a dat anunț de angajare pentru aproape 150 de medici și personal medical

Spitalul Județean din Focșani a dat anunț de angajare, pentru o perioadă determinată de cinci luni, pentru aproape 150 de medici și personal medical, aproape toți la structura de sprijin epidemiologic.

„Au fost analizate nevoile vizavi de resursa umană a SJU Focşani. S-a făcut un necesar care a fost adoptat ca hotărâre în Comitetul Director, motiv pentru care de marţi, au fost afişate pe site-ul instituţiei numărul de posturi de medici, asistenţi medicali şi alt personal auxiliar, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să se depună dosarele online. În ziua de sâmbătă, comisiile de specialitate desemnate vor face selecţia dosarelor şi ne dorim ca de săptămâna viitoare, de luni, deja cei care au fost selectaţi, să vină să fie instruiţi şi să semneze contractele pentru o perioadă determinată, până la 20 septembrie, conform legislaţiei în vigoare”, a declarat managerul SJU Focşani, colonelul doctor Alexandru Keresztes, citat de Agerpres.

Potrivit anunţului de concurs, se caută nu mai puţin de 35 de medici de diferite specializări, precum şi 57 de asistenţi medicali şi 41 de infirmieri, îngrijitoare şi brancardieri, toţi la structura de sprijin epidemiologic. De asemenea, se caută un autopsier debutant la Serviciul de Medicină Legală, un registrator medical debutant la Serviciul de Anatomie Patologică şi trei referenţi de specialitate la Serviciul de Achiziţii Publice.

Suplimentarea de personal la SJU Focşani are în vedere gestionarea eficientă a situaţiei în unitatea medicală, „dacă valul epidemic creşte în intensitate”.

„Personalul care va veni în structura numită sprijin epidemiologic este un personal cu destinaţie pentru a acţiona în aceste vremuri, absolut necesar pentru a fi direcţionat în zonele cu intensitate mare, aşa cum este Secţia de Infecţioase, în spijinul colegilor noştri. Sunt şi medici specialişti şi de urgenţă, sunt şi medici specialişti de ATI, pentru că avem în vedere, dacă valul epidemic va creşte în intensitate, o suplimentare a forţelor şi pe Unitatea de Primiri Urgenţe şi pe Terapie Intensivă, acolo unde va fi nevoie”, a precizat managerul SJU Focşani.

SJU Focşani a fost pus sub management militar, săptămâna trecută, cu ocazia vizitei ministrului Nelu Tătaru la Focşani, după ce fostul manager, Constantin Mândrilă, dar şi mai mulţi angajaţi ai spitalului au fost testaţi pozitiv la COVID-19.

La nivelul judeţului Vrancea, au fost raportate joi, de Grupul de Comunicare Strategică, un număr de 207 cazuri de persoane confirmate cu COVID-19. 35 de vrânceni s-au vindecat, iar alţi 13 au decedat.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Și până acum cum naiba au funcționat dacă aveau atâta deficit de personal??,???
    Mareane i-ai dat comnada piticului cântăreț de Mândrilă să nu angajeze personal și să se descurce cu ce poate??? Jeguri umane. Si tu și conservă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.