G4Media.ro

Spitalul din Târgu Jiu infirmă că moartea unei paciente de 68 de…

Sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Spitalul din Târgu Jiu infirmă că moartea unei paciente de 68 de ani ar avea legătură cu seismul de marți, după ce informația a fost rostogolită de presa locală: ”Era cunoscută cu afecțiuni cardiace, nu se poate stabili o legătură între cutremur și deces”

Spitalul din Târgu Jiu infirmă, miercuri, faptul că moartea unei paciente de 68 de ani ar avea legătură cu seismul de marți, după ce informația a fost rostogolită astfel de presa locală: ”Era cunoscută cu afecțiuni cardiace, nu se poate stabili o legătură între cutremur și deces”, transmite instituția medicală pentru a lămuri că nu cutremurul a provocat moartea femeii.

Spitalul explică faptul că femeia era hipertensivă, suferise un infarct în trecut și a fost diagnosticată cu anevrism rupt de aortă toraco-abdominală, iar intervenția chirurgicală nu mai era posibilă.

  • ”În jurul orei 19:30, la Unitatea de Primiri Urgență a SJU Târgu-Jiu a fost adusă o pacientă de 68 de ani, care acuza dureri abdominale intense, iar la scurt timp a suferit un episod sincopal cu insuficiență respiratorie acută, fiind intubată. Pacientei i s-a efectuat CT craniu, torace, abdomen și pelvis, medicii stabilind diagnosticul de anevrism rupt de aortă toraco-abdominală. Pacienta era cunoscută cu afecțiuni cardiace, fiind hipertensivă și având în istoricul medical un infarct miocardic vechi. S-a încercat transferul la Spitalul Clinic Floreasca, însă cazul era depășit chirurgical (nu se putea interveni chirurgical). Pacienta a fost transferată pe Secția ATI, iar la la ora 06:25 (15.02.2023) a intrat în stop cardiorespirator și nu a răspuns manevrelor de resucitare cardio-pulmonara, fiind declarat decesul. Nu poate fi stabilită o legătură certă între posibila anxietate resimțită de pacientă în timpul cutremurului și patologia pentru care a fost adusă la spital”, a transmis Spitalul din Târgu Jiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. E de la covid.