G4Media.ro

Spitalul covid din Blaj, dotat cu lămpi antibacteriene pentru dezinfectarea aerului din…

Spitalul covid din Blaj, dotat cu lămpi antibacteriene pentru dezinfectarea aerului din saloane. Achiziție de 93.000 lei obținuți din donații

Spitalul Municipal Blaj (Alba), unitate suport pentru cazuri grave și critice COVID-19, a fost dotat cu 20 de lămpi antibacteriene UVC care pot fi folosite, în prezența oamenilor, pentru dezinfecția aerului din încăperi. Valoarea achiziției este de 93.000 lei și a fost posibilă prin Asociația „2% pentru Spitalul Blaj”.

Cele 20 de lămpi antibacteriene UVC vor fi folosite în saloane și în spații comune – coridoare, săli de tratament, etc – cu un grad de siguranță mare și vor ajuta Spitalul Blaj în lupta contra răspândirii virusului Sars-Cov-19 și a altor microorganisme, acționând instantaneu prin perturbarea structurii ADN a acestora, exterminându-le, au transmis reprezentanții primăriei.

Aparatele sunt repartizate în secțiile ATI, Boli Infecțioase și Boli Interne ale Spitalului Municipal Blaj, iar prin folosirea lor va crește siguranța pacienților și angajaților spitalului – medici, asistente și personal auxiliar, fiind un dispozitiv de protecție de clasa I, care asigură protecție IP 20 (protecție electrică), consideră reprezentanții administrației locale.

De la începutul activității ca spital suport pentru cazurile grave și critice de Covid-19, la Spitalul Municipal Blaj au fost tratați 86 de pacienți infectați cu noul coronavirus. 50 dintre aceștia s-au vindecat și au fost externați.

Sursa foto: G4Media.ro

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Intrebare logica: sunt lampile ANTIBACTERIENE eficiente impotriva unor virusuri?
  Adica achizitia (si implicit articolul) are vreo baza stiintifica sau e vorba doar de presupuneri, caz in care achizitia e spalare de bani iar articolul e fake news
  PS. In parcuri e disponibila in timpul zilei lampa naturala de ultraviolete C: soarele

  • Faceti o confuzie, exista mai multe tipuri de raze ultraviolete, clasificarea acestora fiind facuta in functie de lungimea de unda. In parcuri nu gasiti UV-C, ci numai UV-A si UV-B.
   Lampa UV bactericida se poate folosi in prezenta persoanelor, daca este dotata cu dispozitive ajustabile (grila cu fante) ce directioneaza fluxul luminii UV-C in plan orizontal, paralel cu tavanul. Avantajele lampii bactericide sunt: eficacitate mare (are capacitatea de a distruge 99,9% din microorganismele din mediu), spectru larg (radiatiile UV-C distrug: bacterii, virusi, fungi, mucegaiuri, alge, protozoare).
   Lampa bactericida se poate folosi pentru unitati sanitare, laboratoare de microbiologie, laboratoare de analize medicale, sali de operatie, sali de asteptare, industria farmaceutica, productia de medicamente, industria alimentara, depozite de legume si fructe, abatoare, ferme pentru cresterea animalelor si pasarilor, unitati hoteliere.

  • Spalare de bani o fi prin alte locuri, nu la noi! Iar articolul nu e fake, e bazat pe un adevar. Si spre stiinta ta, donatiile n-au fost cersite ca prin alte parti, ci oamenii au insistat sa le faca! Spitalul, la insistenta oamenilor, repet, a pus la dispozitia doritorilor un numar de cont. In privinta intrebarii, propun o documentare, nu e greu. Iar Eugenia ti-a dat raspunsul.

 2. Eu credeam ca ne luptam cu un virus, nu cu bacterii. Pentru bacterii sint antibiotice

 3. Daca in parcul tau,ajung raze UVC esti un „norocos”

 4. Domnule, e bine sa donam.
  Contribuim astfel direct si in momentul oportun la o situatie delicata.
  Dar nu imi vine sa mai donez nici un leu la spitalele de stat, cand citesc in fiecare zi cum sunt furati sau administrati extrem de prost banii alocati de la buget.
  Cadn citesc despre contracte dubioase, fii, fiice si amanti de politruci angajati in spitale, doar ca sa jefuiasca banul public.
  Iar eu, dupa ce ca donez, dupa ce ca platesc CASS si impozite de ma cocosez, daca ma duc sa ma internez maine in spital, pariez ca mi se cere ca si inainte, o sacosa de medicamente si echipamente ca sa pot fi tratat. Plus atitudinea nesimtita a unei liote de dosctorasi si asistente angajate pe pile…
  Asadar, donam, dar pentru ce?

 5. Un articol mai de la începutul pandemiei…

  (…) „Trebuie spus ca, fara protectie, la UV de tip C nu ar trebui sa se expuna nimeni! Daca dureaza ore ca sa te arzi cu UV A sau UV B la soare, la UV C dureaza secunde. Nu trebuie expuse direct pielea si ochii (deci, practic, nimic din trupul nostru – n.red.)! Expunerea ochilor poate produce inflamarea corneei si pierderea temporara sau chiar permanenta a vederii, deoarece se poate distruge retina.”

  https://ziare.com/stiri/coronavirus/sa-folosim-lampi-cu-ultraviolete-ca-sa-ne-curatam-hainele-si-casele-de-coronavirus-iata-ce-ne-invata-specialistii-1608323