G4Media.ro

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca redevine unitate de tratare a pacienţilor infectaţi…

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca redevine unitate de tratare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca redevine unitate de tratare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, a decis, joi seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj. Decizia va intra în vigoare în 5 august, începând cu ora 8.00, transmite News.ro.

”CJSU a decis în această seară ca Spitalul Clinic de Recuperare să redevină unitate medicală pentru tratarea pacienţilor Covid, începând cu data de 5 august, ora 8.  Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare, de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcţionale, saloane cu băi proprii, experienţa anterioară Covid, apropierea fata de SCBI în caz de nevoie pentru transportul pacienţilor la secţia de TI”, a  transmis, joi seară, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudan.

Potrivit acestuia, ambulatoriul şi baza de tratament de la Spitalul Clinic de Recuperare vor fi păstrate pe mai departe şi vor funcţiona.

”Există circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel că nu exista riscul ca unii angajaţi să între în şomaj tehnic. De asemenea, Secţia de Aritmologie, unică în regiune, cu listă de aşteptare pentru pacienţi de peste 1 an, va rămâne operaţională”, a mai precizat prefectul de Cluj.

Acesta a precizat că ”evoluţia epidemiologică este în creştere”.

”Deşi am încercat să evităm deschiderea unui al treilea spital Covid nu putem să riscăm să rămânem fără locuri pentru pacienţii pozitivi”, a mai precizat Mircea Abrudan.

În judeţul Cluj s-au confirmat până acum 1.133 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

sursa foto: Facebook/ Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.