G4Media.ro

Spitalele din subordinea Primăriei București, dotate cu măști și combinezoane de o…

Spitalele din subordinea Primăriei București, dotate cu măști și combinezoane de o firmă abonată la contracte cu statul, care a încercat în 2017 să oprească un proiect strategic al UE în energie

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), care gestionează toate spitalele din subordinea Primăriei București, a încheiat cu BEST ACHIZIȚII SRL trei contracte în valoare de 283.000 euro pentru furnizarea de măști și combinezoane COVID 19. Firma este controlată de Mihaela Elena Neagu și s-a remarcat în ultimul deceniu prin prisma contractelor încheiate cu statul în valoare de zeci de milioane de euro. În 2017 avea un singur angajat.

Recent, în contextul epidemiei coronavirus, potrivit site-ului de licitații publice, ASSMB a încheiat mai multe contracte pentru achiziția unor produse sanitare menite să te protejeze împotriva Covid 19.

Din cele cinci contracte, trei, în valoare totală de 283.000 euro, au fost câștigate de firma BEST ACHIZIȚII SRL. Primul, în valoare de 700.000 lei pentru furnizarea unor „măști de protecție de tip FF2 (Covid 19)”, al doilea, în valoare de 294.000 lei pentru furnizarea unor „combinezoane cu glugă și protecție încălțăminte (Covid 19)”, iar al treilea, în valoare de 365.000 lei, pentru „combinezoane cu glugă”.

Firma are ca principal obiect de activitate „consultanță pentru afaceri și management” și în august 2017 avea un singur angajat.

Mihaela Elena Neagu, cea care controlează BEST ACHIZIȚII, este și acționarul unic al Libro Events, firma de curățenie care a primit de la Primăria Sectorului 5 contractul de 700.000 de euro pentru serbarea a 50 de ani de existență a Sectorului 5.

În calitate de acționar unic al firmei Best Achizitii SRL, Elena Neagu a încercat în 2017 să blocheze un proiect strategic pentru UE: gazoductul BRUA, care unește Bulgaria, România, Ungaria și Austria în încercarea de a diminua dependența de gazele naturale din Rusia. Ea a depus contestații la licitația de peste un miliard de lei și a blocat temporar proiectul. La circa o săptămână după izbucnirea scandalului public, SC Best Achiziții a renunțat la contestație, încercând să iasă din luminile scenei. Licitația a continuat și lucrările au fost atribuite ulterior mai multor companii, împărțite pe loturi.

Firmele controlate de Mihaela Elena Neagu s-au remarcat în ultimul deceniu prin zeci de contracte cu statul: de la ministere, agenții guvernamentale, primării, companii deținute de primării sau companii deținute de ministere. G4Media.ro a scris pe larg despre acest subiect.

În 2013, Cătălin Tolontan scria pe tolo.ro că:”Mihaela Neagu făcuse parte din desantul PD-L adus de Monica Ridzi în minister în anul 2009. Iniţial, Neagu fusese numită politic directoarea hotelului Sport din Complexul “Lia Manoliu”. Dar pentru că numirile politice au fost contestate în instanţă și MTS a pierdut, Neagu a fost mutată la Olimpia, în locul directorului mort. Contestaţie exclusă.” Ulterior, ar fi plecat de la conducerea bazei Olimpia, organism de stat în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, în urma unui audit care ar fi arătat, pe lângă nenumărate nereguli financiare, şi faptul că redirecţionase o parte din bani către firma sa, “Amma General Store SRL”, actuala Libro Events.

Pe lângă cele trei contracte încheiate de către BEST ACHIZIȚII SRL cu ASSMB, alte două firme au mai câștigat câte un contract de fiecare tot pentru produse de protecție Covid 19. DENSTSOTORE furnizează mănuși de unică folosință Covid 19 pentru 120.000 lei, iar firma Tensa Art Design SRL, pentru 420.000 lei, furnizează ”produse ochelari de protecție Covid 19″. Ambele contracte sunt de peste 112.000 de euro.

Foto: Mihaela Neagu (sursa: Gazeta Sporturilor)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

 1. Vulturii trag la leș întotdeauna

 2. Asta adevarata femeie de afaceri, indiferent de partid, PD PNL PSD, afacerile prospera.

 3. Mi-o amintesc pe asta! Ar trebuie să mă mir că n-a pățit nimic, dar nu-i nimic de mirare.

 4. marfa livrata de firmele mafiei, pe post de „masti” si „combinezoane”, cel mai probabil sint simple cirpe, care ofera o protectie falsa.

 5. TUTA E PARAVAN PT VREUN SMEKER DE POLITRUC SAU SECURIST

  • M-am gandit imediat la Cocos sau Udrea. Alte propuneri?

 6. va aduc eu masti de pe aliexpress si gearbest :))

 7. „Mai nou jurnalistii de investigatii de la curentul.ro au descoperti ca firma Mihaelei Neagu este consultantul firmei turcesti Otokar, firma care a convins-o pe Gabriela Firea ca are cea mai buna oferta pentru autobuzele din Bucuresti. Potrivit jurnalistilor Best Achizitii a asigurat consultanta firmei OTOKAR pentru pregatirea ofertei in cadrul licitatiei desfasurate de Primaria Capitalei pentru achizitia celor 400 de autobuze castigata de firma turceasca. Best Achizitii SRL, padministrata de Mihaela Elena Neagu, a devenit foarte apropiata de familia Firea – Pandele. Mihaela Neagu este abonata la incredintari directe de la institutiile coordonate de Firea si Pandele, pe firma sa sau pe cea a fiului sau a celui despre care presa de specialitate sustine ca e iubitul sau. ”
  https://bucurestiul.ro/procurorii-dna-au-incoltit-o-pe-mihaela-neagu-regina-contractelor-cu-bani-publici-in-bucuresti/

 8. La ce te poti astepta de la Firea si Pandele. Poate vede si DNA-ul!

 9. N-avem Justitie, ca, daca aveam, ticaloasa asta zacea acum in puscarie.

 10. Oare de ce nu se sesizează DNA, sau nu face nimeni plângere penala ca și în cazul comasării care se pare(din ceea ce scrie presa) ca nu prea este comasare întrucât numărul de salariați este același. Repet d i din informațiile apărute în presa

 11. Firma transformata in filantrop pe banii nostri. Poate breveteaza Primaria metoda.