G4Media.ro

Spațiile din patrimoniul municipalității bucureștene, inventariate / Viceprimarul Bujduveanu anunță că nu…

sursa foto Facebook

Spațiile din patrimoniul municipalității bucureștene, inventariate / Viceprimarul Bujduveanu anunță că nu vor mai exista liste secrete și că toate spațiile vor fi scoase spre închiriere în condiții legale

Viceprimarul Bucureștiului, Stelian Bujduveanu, arată că după ce a preluat atribuțiile de administrare a patrimoniului local,  a demarat, zilele acestea, o inventariere a tuturor spațiilor aflate în administrarea municipalității. Bujduveanu anunță că nu vor mai exista „liste secrete” în privința acestor spații libere de contracte. Indiferent că e vorba de imobile monument, spații comerciale, case, apartamente, garaje etc., lista va deveni publică, fără a mai exista secrete.

„Fac publică lista spațiilor libere din București! Cel mai bine păzit secret al administrației Bucureștiului a fost, de departe, inventarul patrimoniului orașului. Acea listă cu clădiri monument, spații comerciale, case, apartamente, garaje. Zeci de mii de metri pătrați care se află în patrimoniul Bucureștiului. O comoară care zace în paragină și generează cheltuieli, dar mai ales o imagine degradantă pentru Capitală. Pun ordine în lucruri! Fără liste secrete, fără cheltuieli inutile, fără clădiri în paragină!”, a transmis Burduja, cu mențiunea că deja a demarat verificarea acestor spații (vezi foto jos).

Planul Primăriei București este de a valorifica aceste spații, multe dintre ele lăsate în paragină,

„Împreună cu directorul Administrației Fondului Imobiliar (AFI), inventariem spații și clădiri, le scoatem din paragină și le punem la lucru, pentru a crea venituri la buget”, a transmis Bujduveanu, subliniind că până în prezent au fost identificate 642 de spații libere, în suprafață totală de 𝟲𝟱.𝟱𝟵𝟴,𝟮𝟲 𝗺𝗽

„Sunt spații situate în zone centrale, dar lăsate în paragină. Spații neutilizate, dar care generează cheltuieli administrative enorme! Spații care provoacă o imagine degradantă pentru oraș. Lista spatiilor a fost un secret bine păzit! De azi, aceste spații și tot ce ține de patrimoniul orașului va fi la vedere”, a transmis viceprimarul.  

Bujduveanu a explicat că aceste spații vor face obiectul unui portofoliu imobiliar activ.

„Odată identificate și scoase din paragină aceste spații, le punem la lucru: Pasul 1: igienizăm și punem în siguranță locațiile. Pasul 2: realizăm un minim de investiții (văruim, reparăm instalațiile electrice și sanitare). Pasul 3: închiriem spațiile, pentru a crea venituri suplimentare pentru buget. Vom organiza licitații, transparent, pentru a închiria aceste spații.  Am convingerea că industriile ospitalității și cea a serviciilor vor ști să le valorifice. Bucureștiul va avea, astfel: Venituri, nu cheltuieli; Economie funcțională; Estetică urbană; nu degradare și paragină”, a tramsmis Bujduveanu .

Lista Spatii libere

sursa foto: Stelian Bujduveanu/FacebooK

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. O idee buna , poate chiar la pachet cu o taxa simbolica de parcare .. asta dca ministerul X sau Y au parcari ca ei de fapt folosesc spatiul public si-l mai si tin ocupat si peste weekend desi nu e vreo masina acolo .. :/

 2. Iar angajatii sa nu le foloseasca . Sa le dea de pomana altora . Totul pe banii celor care rudesc .

 3. Bujduveanu asta traieste pe alta planeta si in cu totul alt oras. Transportul de suprafata in Bucuresti este sub orice critica.

  • Tu esti singurul care nu a auzit de „accept tacit” si „tinut gunoiul sub preș”.
   In primul rand oamenii sunt needucati si lor le convine asta.
   Ei ne trateaza pe noi toti la fel!
   Daca pricepi…

 4. Nu mai bine sa fie transportul gratuit pentru toti cetatenii? Doar din banii tuturor se plateste aceasta companie.

  • Mwhahahaha.
   Daca transportul ar fi gratuit doar pentru cei care platesc taxe ar fi goale autobuzele STB.

  • Gratuit va fi cand o sa-l plateasca americanii sau altii. Pana atunci „gratisul” il platim tot noi fie ca folosim transportul public fie ca nu. Si de fapt asta e doar teoretic pentrui ca primaria are datorii la STB deci nici vorba sa plateasca subventia intocmai si la timp. Prin urmare, STB va pieri la fel ca RADET – mai devreme sau mai tarziu.

 5. 3 comentarii mai sus, 3 comuniști sau cerșetori

 6. Domnule Bujduveanu , cele sustinute de dumneavoastra sunt absolut corecte , dar inainte de toate trebuie sa ii determinati pe cei de la STB sa afiseze orarul de circulatie al mijoacelor de transport in comun , daca nu se va intampla aceasta totul va ramane in registrul bunelor intentii . Domnule viceprimar as avea o curiozitate , si anume cum puteti sta alaturi de Plicusor Ban , daca l-as vede pe Plicusor Ban pe strada , as traversa sa nu cumva sa fiu cumva asociat cu sforarul de Plicusor Ban .

  • Pe aplicatia RATB se vede masina live cand se apropie, traficul in Bucuresti nu este previzibil…

  • lasa ca esti asociat cu parasuta de firea. hai jet de troll psdist coclit!

  • STB are o aplicatie de mobil. Se numeste Info Transport Bucuresti si iti arata clar cand vine urmatorul autobuz sau tramvai.
   Suntem in 2022, sper ca nu vrei sa afiseze orarul pe cartoane agatate de stalpi?..

  • Postacule mai pune si tu apa in vin pzdist betiv ce esti

 7. Naiv omul. Crede sincer ca 80 lei pe luna e problema? Problema e mentala si a exprimat-o un parinte care aduce copilul la scoala din spatele blocului meu cu 4×4 (masini mai mici nefiind fezabile pentru strazile din Bucuresti): îl jignesc cu ideea ca ar putea folosi tramvaiul sau taxiul.

  • Macar liceul sa ti-l poți alege lângă casă pentru copilul tău…
   Cât il mai cari prin orash?