G4Media.ro

Spania începe desfășurarea sistemului de rachete de apărare aeriană NASAMS în Letonia

captura youtube

Spania începe desfășurarea sistemului de rachete de apărare aeriană NASAMS în Letonia

Sistemul spaniol de apărare antiaeriană NASAMS va fi desfășurat la baza militară letonă Lielvarde din regiunea Vidzeme, pe malul drept al râului Daugava, la 52 km sud-est de Riga, transmite publicația ARMY RECOGNITION, citată de Rador.

O componentă importantă a posturii de descurajare și apărare a NATO este prezența militară în partea de est a teritoriului Alianței. În ultimii ani, aliații au sporit prezența NATO prin înființarea de grupuri de luptă multinaționale în Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia.

După invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, aliații au convenit să înființeze încă patru grupuri de luptă multinaționale în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia. Acest lucru aduce numărul total de grupuri de luptă multinaționale la opt, extinzându-se pe tot flancul estic al NATO – de la Marea Baltică în nord, până la Marea Neagră în sud.

Armata spaniolă a achiziționat cele patru sisteme de rachete de apărare aeriană NASAMS 2 în 2003. În noiembrie 2011, compania americană Raytheon, împreună cu Kongsberg Defence and Aerospace, au oferit sprijin armatei spaniole pentru sistemul său național avansat sol-aer (NASAMS), în timpul unui exercițiu de succes. Acesta a fost primul exercițiu NASAMS realizat în Spania.

Racheta AMRAAM a NASAMS 2 are o rază de acțiune efectivă de la 7 la 10 km, la o altitudine maximă de 10 km. Racheta AMRAAM oferă performanțe fără precedent într-un pachet ușor și rentabil. Utilizează o combinație de ghidare inerțială, cu actualizări de la mijlocul cursului, și un radar activ la bord, pentru a găsi ținta dorită și a finaliza interceptarea.

Traducerea Rador: Cristina Zaharia / Foto: captura youtube

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ai incercat sa faci o gluma?

  2. Sistemul asta de rachete e pistol cu apa la ora actula

  3. Sistemul asta de rachete e pistol cu apa la ora actuala

    • Știm, de-aia se zvârcoleau ca posedații de Diavol cei de la Kremlin cand a zis SUA că le trimite si ucrainienilor acest sistem! 😏